2024. május 12. - Pongrác

Már botránnyal sem lehet szavazásra bírni az embereket

Alacsonyabb volt a választói részvétel a ferencvárosi időközi országgyűlésiképviselő-választáson a három évvel korábbi megmérettetéshez képest, ám az aktivitást feltehetőleg befolyásolta a szokatlanul hideg idő.
2009. január 11. vasárnap 13:27 - Hírextra
A helyi választási iroda adatai szerint 11 óráig csaknem kétezren (1.927-en) mentek el szavazni, ez 6,27 százalékos részvételnek felel meg. A 2006-os országgyűlési választásokon eddig az időpontig a szavazók 25,66 százaléka voksolt a főváros 12. számú országgyűlési egyéni választókerületében.
Horváth Péter, a választási iroda helyettes vezetőjének tájékoztatása szerint délelőtt rendkívüli esemény nem történt a harminchét szavazókörben.

A választáson hat jelöltre lehet voksolni. Ha az első forduló nem lesz érvényes, a voksolásra jogosult 31.076 ferencvárosi választópolgár két hét múlva járulhat ismét az urnákhoz. Amennyiben a választópolgárok több mint 50 százaléka elmegy szavazni, és azoknak több mint a fele egy jelöltre adja le voksát, akkor eredményes a választás.

A választókerülethez tartozók tizenhárom helyen - zömmel önkormányzati intézményekben - összesen harminchét szavazókörben adhatják le voksaikat este hét óráig. Az előzetes eredményt várhatóan még vasárnap közzéteszi a választási iroda.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását