2024. május 28. - Emil, Csanád

Soha többet Led Zeppelin?

Elképzelhetetlen, hogy egy Led Zeppelin-turné induljon, vagy az együttes ne Robert Planttel, hanem más énekessel készítsen új lemezt. A Zeppelin-történetnek vége - jelentette ki Peter Mensch, Jimmy Page szólógitáros menedzsere. Tavaly októberben John Paul
2009. január 9. péntek 14:44 - Hírextra
A rocktörténelem egyik legnagyobb hatású zenekara 1969 és 1979 között kilenc albumot jelentetett meg, majd 1980 végén, a dobos John Bonham halála után feloszlott. A túlélő tagok, Plant, Page és Jones - Bonham fiával, Jasonnal kiegészülve - 1988-ban egyetlen koncert erejéig álltak újra össze, majd 2007 decemberében a londoni O2 Arénában ismét összeálltak egy fellépésre.

Jimmy Page menedzsere egy minapi rádiónyilatkozatában - amelyet a Rolling Stone magazin honlapja is közzétett - "végérvényesen kizártnak" nevezte, hogy a Zeppelin Plant nélkül bármit is csináljon.

A Led Zeppelinnek ezzel vége, és ha valaki egy évvel ezelőtt nem látta őket Londonban, akkor már végleg elpasszolta. Ennél világosabban nem fogalmazhatok - tette hozzá Peter Mensch.

A menedzser a Music Radar rockzenei portálnak nyilatkozva beszámolt arról, hogy több énekest is meghallgattak, de egyikük sem teljesített megfelelően. Robert Plant utójaként Myles Kennedy, a Creed, Steven Tyler, az Aerosmith és Chris Cornell, a Soundgarden frontembere került képbe, de a menedzser szerint egyikük sem tűnik jó megoldásnak.

Peter Mensch nyilatkozata meglepő annak fényében, hogy nem sokkal korábban a BBC6 rádiónak azt mondta, az együttes új énekessel folytatja. Igaz, akkor is megjegyezte: feltéve, ha találnak megfelelő pótlást, ami hosszú ideig is eltarthat.

Tavaly nyáron felröppent sajtóhírek szerint Robert Plant nem zárkózott el egyértelműen a közös munkától egykori zenésztársaival, egy szeptemberi nyilatkozatában viszont fantáziálásnak nevezte a közös turnéval kapcsolatos felvetéseket. Mint fogalmazott, Allison Krauss amerikai bluesgrass-énekesnővel dolgozik, a Raising Sand című sikeres, Grammy-díjas közös lemezükkel turnéznak. Decemberben Plant arról beszélt, hogy a turné befejezése után legalább két évig senkivel, így a Zeppelin tagjaival sem kíván fellépni.

Megjegyezte: egykori zenésztársaival semmi baja, sok sikert kíván Jimmy Page-nek, John Paul Jonesnak és Jason Bonhamnek terveikhez.A Led Zeppelin lemezeiből több mint 300 millió fogyott szerte a világon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását