2024. május 27. - Hella

Krisztus vetélytársat kap?

Hamarosan vetélytársa akadhat a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobrának - egy brazil agrárváros ugyanis, amely jólétét a cukornádnak köszönheti, az eredetinél lényegesen nagyobb szobrot kíván felállíttatni.
2009. január 7. szerda 13:31 - Hírextra
A Sao Paulótól 330 kilométerre északnyugatra fekvő, százezer lakosú Sertaozinho másfélmillió reált, azaz körülbelül 135 millió forintot szán a grandiózus projektre. A Krisztus-szobor összesen 57 méter magas lesz, beleszámítva a 39 méteres piedesztált is. Az alkotás méreteiben túlszárnyalja a riói Megváltó Krisztus szobrát, amely "csupán" 30 méter magas, s talapzattal együtt sem haladja meg a 38 métert.

Nerio Costa, Sertaozinho polgármestere szerint szó sincs nagyzolásról, csupán a szobor láthatóságát kívánták biztosítani grandiózus méretei révén. Ám a város feltehetően mégiscsak konkurenciát törekszik támasztani Brazília legfőbb idegenforgalmi nevezetességének, legalábbis erről árulkodik az a mesterséges tóparti strand, amelyet 8 millió reálos (707 millió forintos) költséggel építettek meg.

A grandiózus Krisztus-szobor avatását húsvétra tervezik.A Wikipédia szerint a Megváltó Krisztus kitárt karjaival keresztet formáló szobra a világ egyik legismertebb műalkotása, amelyet évente 1,8 millió turista keres fel. A 8 méteres talapzaton álló emlékmű 1145 tonnás, az oltalmazón széttárt karok teljes szélessége 30 méter. A szobor a 704 méter magas Corcovado-hegyen áll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását