2024. április 29. - Péter

Új év, új szerelem

Általában nem hiszek abban, hogy egy új év bármiben is újat hozna az ember életébe (leszámítva persze a naptárakat és az áremeléseket, de ezekből év közben is szokott elég akadni). Általában, mondom: volt egy szilveszter, ami tényleg újat hozott az én éle
2009. január 1. csütörtök 08:59 - Szalay Gergely
Új szerelmet, hogy egész pontos legyek. Pedig nagyon nem úgy indult a történet, hogy ilyesmit kellett vagy lehetett volna várni tőle.

Egy szilveszteri buliba voltam hivatalos: nem vártam tőle semmi különösebbet, épp csak kikapcsolódni mente, a barátaimmal. Odafelé még ugrattak is: akkor már jó ideje nem volt barátnőm, így azzal vigasztaltak, hogy elég sok lány lesz ott ahhoz, hogy találjak magamnak valakit. Én ugyan nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez lenne az ismerkedés legbiztosabb módja, de végül igazat adtam nekik.

Sőt: vígan közöltem, hogy az első szemebjövő lányra rávetem magam – ez a mondat már az ajtóban hangzott el, amit én próbáltam kinyitni. Nem ment könnyen, így kicsit neki is kellett feküdnöm – hogy, hogy nem: mint egy rossz vígjátékban, szó szerint beestem a lakásba, ledöntve a lábáról egy jobb sorsra érdemes hölgyet is. Természetesen az ominózus mondat közepén. Ha valaki más meséli, nem hiszem el, hogy ez a való életben is megtörténhet.



Hogy az ismeretlen hölgy hogyan díjazta az akciómat, most inkább nem részletezném külön: el lehet képzelni, hogy reagál valaki, amikor valaki szabályosan ráesik, miközben azt bizonygatja hangosan, hogy ledönti lábáról az első szembejövő nőt. Nem is kommentálta a történteket (egy szót sem szólt, hogy egész pontos legyek), csak némán végigmért. Azt a pillantást látni kellett volna, elmesélni úgysem lehet. Egyszerre volt benne megvetés, humor és kíváncsiság – és valami olyan megfejthetetlen titkú mélység, ami engem is azonnal rabul ejtett. A külsejéről nem is beszélve: soha korábban ennyire izgalmas nőt még nem láttam.

Minden bátorságomat összeszedve éjfélkor odasomfordáltam hozzá (közben pedig figyeltem, látok-e pasit a közelében), és megpróbáltam magyarázkodni egy sort. Hogy sajnálom, nem akartam ráugrani, és remélem, nem értette félre azt az ostoba mondatot sem. Kis töprengés után válaszolt, a szája sarkában bujkáló mosollyal: ő azt ígérte meg a barátnőinek, hogy összejön az első pasival, aki beesik az életébe – de ő sem szó szerint gondolta. Ezen a vonalon már el is indult a beszélgetés, és meglepően sok közös témát találtunk...

Tavasszal születik az első gyerekünk – remélem, olyan csodálatos nő lesz, mint a feleségem.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását