2024. május 17. - Paszkál

Lecsapnak a filmesek a kolumbiai sztorira

Várható volt, hogy Hollywood nem hagyja ki a lehetőséget: tárgyalások folynak amerikai producerek és a kolumbiai kormány között Ingrid Betancourt fogságba esésének és kiszabadulásának megfilmesítéséről.
2008. december 27. szombat 17:00 - Hírextra
Mint Juan Manuel Santos kolumbiai védelmi miniszter elmondta, eddig a Sony Pictures és a Warner Brothers jelentkezett a bogotái vezetésnél. A film elsősorban a hadsereg júliusi mentőakciójára koncentrálna, amelynek során kiszabadították a több mint 6 évig a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) fogságában lévő Betancourtot, valamint további 14 túszt, köztük három amerikait. A forgatást 2009 közepén kezdenék és ehhez a kolumbiai védelmi minisztérium minden segítséget megad, hogy "a valóságnak megfelelő nagyon jó film születhessen".

A Warner 100 millió dolláros költségvetést tervez, a forgatókönyvet Juan Carlos Torres író-oknyomozó riporter A Jaque hadművelet igaz története című könyvéből készítik.

2008. július 2-án Alvaro Uribe kolumbiai elnök zöld utat biztosított a Jaque hadműveletnek, amelyet a legnagyobb titokban indítottak el a FARC "politikai túszainak" kiszabadítására. A 15 fős csoport tagja volt három amerikai állampolgár, Tomas Howes, Marc Gonsalvez és Keith Stansell - akiket 2003-ban raboltak el -, Ingrid Betancourt volt kolumbiai elnökjelölt szenátor, aki 2002 februárjában esett a gerillák fogságába, továbbá 11 kolumbiai katona és rendőr. A bogotái hatóságok szerint a Jaque-hadműveletet, amelyről még a családtagok sem tudtak, a titkosszolgálat több mint hathónapos előkészítő munkája előzte meg. Ennek során sikerült beépülni a FARC-nak annak a sejtjébe, amely a foglyokat őrizte.

"Nagy öröm számomra ez a film, tisztelgés a hadsereg és minden kolumbiai előtt" - nyilatkozta Torres, akinek könyve megjelenése után két héttel bestseller lett. A kötet bevételeinek egy részét a harcban megsebesült kolumbiai katonák rehabilitálására fordítják és a szerző reméli, hogy a film bevételeinek egy részét is e célra lehet majd fordítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását