2024. május 10. - Ármin, Pálma

Fiatalok életének javítása

Ifjúsági ellátórendszer működtetésére, a fiatalok életkezdési esélyeinek növelésére, közéleti és kulturális esélyegyenlőségek megteremtésére két zalaegerszegi ifjúsági egyesület közel 40 millió forint támogatás nyert a TÁMOP (Társadalmi Megújulás Operatív
2008. december 23. kedd 14:17 - Hírextra
Nemes Bernadett, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, hogy 2009-ben kezdi meg működését a Zeg-Zug szolgáltató iroda, ahol mentálhigiénés, jogi és pályaválasztási tanácsadást tartanak, irodai szolgáltatást biztosítanak. Az információk, az anonim tanácsadás interneten keresztül is elérhető lesz. A program keretében közösségépítő, tanulás- és kompetenciafejlesztő műhelyek működnek. A közösségbe való beilleszkedést, a konfliktuskezelés eszközeit, a személyiség- és a kommunikációfejlesztést tánc- és színházművészeti elemek bevonásával ismertetik meg a fiatalokkal. A tervek között szerepel a városi internetes és nyomtatott diákújság kiadása is.

Fodor Tamás, a Retro'73 Ifjúsági és Kulturális Közhasznú Egyesület elnöke szerint a fiataloknak a pályaválasztáskor, a munkaerőpiacra való belépéskor van leginkább szükségük segítségre, de fontosnak tartja a családi életre való felkészítését, a társas kapcsolatok bővítését és a szabadidős tevékenységek növelését is. Mindebben az információs irodák, az információs pontok tudnak segítséget nyújtani.

A munkaügyi központ koordinálásával foglalkozási információs pont nyílik, ahol elérhető lesz a munkaügyi központok szolgáltatása, a fiatalok regisztrálni tudnak. Mindez azért fontos, mert a tízen- huszonéves fiatalok kedvezőbb körülmények között jutnak hozzá a szolgáltatásokhoz - jegyezte meg Fodor Tamás.

A nagyobb rendezvények közül a tehetségkutató programok indítását, a diákmajálist, valamint a szünidőt indító fesztivál és börze megrendezését emelték ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását