2024. május 13. - Szervác, Imola

A karácsony a remény ünnepe

A karácsony lehetőséget teremt arra, hogy megéljük a békességet, és kifejezésre juttassuk az egymás iránti megértést - olvasható Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden, karácsony alkalmából kiadott üzenetében.
2008. december 23. kedd 19:00 - Hírextra
A kormányfő az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, a karácsony a remény ünnepe, amikor a fény diadalának örülünk, amely erősíti a gyengét, reményt ad a kétségbeesetteknek, védelmezi az elesetteket.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, békességre és megértésre van szüksége minden családnak, ezekre épülhet minden nagyobb közösség: egy ország, egy nemzet is. "Különösen igaz ez olyan embert próbáló időkben, mint amelyeket ma él át a világ" - írta a miniszterelnök.

Kiemelte: súlyos kihívásokkal kell szembenéznie most az országnak és polgárainak is. "A ránk váró nagy megpróbáltatások ellenére hiszem, hogy reménytelibb és biztatóbb lehet a jövő, ha összekapaszkodva, kitartóan küzdünk érte. Ehhez nélkülözhetetlen az összefogás és az egyetértés keresése a másik emberrel – a magánéletben és a közéletben egyaránt" - jegyezte meg Gyurcsány Ferenc.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy szeretteinken kívül fontos gondolnunk azokra is, akik nélkülözve töltik az ünnepet, és - mint folytatta - ha tehetjük, segítsük, támogassuk őket, hogy minél többen érezzék át az összetartozás örömét.

"Az ünnep alkalmával azt kívánom, hogy legyen több megértés és elfogadás a magyarok között, mert így lehet valóban meghitt az ünnep és igazán reményteli a jövő" - zárul a kormányfő karácsonyi üzenete.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását