2024. május 12. - Pongrác

Megrótták a polgármestert

Büntetőfeljelentési javaslattal és megrovással zárta le a nagykanizsai közgyűlés csütörtökön a város polgármestere ellen indított két fegyelmi eljárást, amelynek körülményeit több képviselő is kifogásolta.
2008. december 18. csütörtök 14:24 - Hírextra
A korábban a Fidesz támogatásával megválasztott Marton István ellen két ingatlanügy miatt kezdeményeztek fegyelmi eljárást a nagykanizsai közgyűlésben: az egyiket az SZDSZ, a másikat az MSZDP képviselőjének javaslatára.

A képviselők vizsgálódtak annak kapcsán, hogy a polgármester egy Arany János utcai ingatlan önkormányzati elővásárlási jogáról szabályosan mondott-e le, a másik esetben pedig azt kutatták, hogy egy Bajza utcai ingatlant miért nem vásárolt meg az önkormányzat; helyette a várost is magába foglaló kistérségi társulás vette meg az épületet és az ahhoz tartozó telket.

A csütörtökön fegyelmi tanáccsá alakult közgyűlés az eredetileg egy-egy órásra tervezett tárgyalás helyett összesen négy órán át tanácskozott zárt ajtók mögött a polgármester elleni ügyekről.
A döntést nyilvánosan kihirdető Cseresnyés Péter (Fidesz) alpolgármester először azt tartotta szükségesnek hangsúlyozni, hogy ő maga csak a fegyelmi tanács levezető elnöke volt, a döntésben semmilyen formában nem vett részt. Több képviselő is szóvá tette ugyanis, hogy a polgármesterrel közismerten rossz viszonyban lévő alpolgármester egyáltalán vállalta a levezető elnöki szerepet.

Cseresnyés Péter közölte: a fegyelmi tanács a vizsgáló bizottság jelentése alapján úgy döntött, hogy hivatali visszaélés, valamint magánokirat- és közokirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentést tesz, de ismeretlen tettes ellen. A másik ingatlanügyben azt állapították meg, hogy a polgármester a jogviszonyából eredő kötelezettségét megsértette, ezért megrovásban részesítik.

Az Arany János utcai ingatlan ügyében egy feljelentés kapcsán korábban a rendőrség már folytatott vizsgálatot. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ősszel azzal utasította vissza a nyomozást, hogy a megismert iratok alapján "a bűncselekmény elkövetésének gyanúja sem merült fel".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását