2024. május 11. - Ferenc

Nagykanizsai művészek Malajziában

Két nagykanizsai festőművész, Ludvig Zoltán és fia, Ludvig Dániel képviseli Magyarországot Malajziában, a most megnyílt második Art Expón - tájékoztatta kedden az MTI-t a két kiállító.
2008. november 25. kedd 18:31 - Hírextra
A tavalyi első expón is részt vevő Ludvig Zoltán közlése szerint az idei kiállításon 22 ország mintegy 250 művésze mutatja be képzőművészeti alkotásait. A kiállítók főként ázsiaiak, Európából mindössze spanyol, brit, francia és macedón alkotókat, illetve galériákat hívtak meg.

Ludvig Zoltán és Dániel 25 képet állított ki Kuala Lumpurban, ahol már korábbi részvételüknek is volt ázsiai sajtóvisszhangja. Tavaly mindketten személyesen is részt vettek az expón, idén Ludvig Dániel utazott el az ázsiai országba.

A tavalyi Art Expóra azután kapott meghívást apa és fia, hogy négy magyar művésztársukkal közösen 2007 augusztusában kiállítást rendezhettek Kuala Lumpurban. A magyar-maláj kapcsolat még 2006-ra nyúlik vissza, amikor két maláj művész Magyarországon járt, és részt vett a Nagykanizsához közeli Kendlimajorban a 12. Ludvig Nemzetközi Művésztelep munkájában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását