2024. április 29. - Péter

Egyedül az SZDSZ

Egyedül az SZDSZ-frakció támogatta a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülése elé beterjesztett költségvetési koncepció egészét.Steiner Pál az MSZP nevében azt közölte, frakciója többszöri egyeztetés után úgy döntött, hogy nem támogatják a koncepciót a mostani
2008. december 18. csütörtök 17:15 - Hírextra
Tarlós István (Fidesz) frakciója elutasítását egyebek mellett azzal indokolta, hogy abból hiányzik az "intellektus". Arra is rámutatott, hogy a koncepció egyszerre számol a Főgáz részvények osztalékbevételével, valamint azok értékesítésével is.

Közölte, a beterjesztett koncepció alapján kérdés a számukra az is, hogyan állna meg a lábán a főváros az európai uniós bevételek nélkül.Vaskor László (MDF) szerint a dokumentumból az tűnik ki, hogy 2009 a helybenjárás éve lesz, míg képviselőtársa, a KDNP-s Bagdy Gábor úgy vélte, a koncepció "tartalmilag nem stimmel". Az ellenzéki képviselő javaslatot tett arra, hogy a Főgáz-részvények értékesítését a közgyűlés tárgyalja újra, ám ezt a testület elutasította.

Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) azt mondta, tudomásul veszi, hogy a közgyűlés "nem akarózik elfogadni" a dokumentumot. Közölte, tíz pontban tesznek majd javaslatot a "hogyan továbbra".

A Főgáz-részvényekből várható osztalékról szólva azt mondta, az "technikai kérdés", mert azt addig kötelező feltüntetniük a dokumentumban, amíg a részvények a birtokukban vannak.

A közgyűlés a korábbiakhoz képest szokatlan békességben, kevés vitával tarkítva zajlott; az ülésen több képviselő is a "karácsonyi hangulat" megőrzésére hívta fel a testületet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását