2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nem csak gyors, jó is

A gyorsétteremláncok mind népszerűbbek világszerte, de sikerüknek csak egyik oka az, hogy ezekben igen gyorsan lehet megebédelni vagy vacsorázni. Egy nagy vizsgálatban még tíz további szempontra adtak választ a megkérdezettek.
2008. december 14. vasárnap 13:13 - Hírextra
Az Egyesült Államokban csaknem 600 kamaszkorú és nem idős felnőtt rendszeres megkérdezésével folyik az a vizsgálat, amelyben a kutatók elsősorban arra kíváncsiak, hogy az ételek összetételének, kalóriatartalmának feltüntetése milyen módon és mértékben befolyásolja az étlapról történő választást. E tanulmány részeként 2005-2006 időszakában azt is vizsgálták, hogy a gyorséttermekbe rendszeresen járó emberek miért választják éppen ezeket a vendéglátóhelyeket. Csak olyanokat kérdeztek meg erről, akik hetenként legalább három alkalommal tértek be valamelyik gyorsétterembe. A résztvevők 11 kérdést kaptak abban a formában, hogy a vendéglőre vonatkozó állítás mennyire egyezik a véleményükkel.

A legnagyobb egyezés azzal kapcsolatos volt, hogy az ilyen éttermekben gyorsan lehet megkapni és bekapni az ételt. A vizsgálat résztvevőinek 92 százaléka tette első helyre ezt a választ. Könnyű odajutni: ezzel is egyetértett a megkérdezettek 80 százaléka. Harmadik helyre az a vélemény került, hogy az emberek szeretik a gyorséttermek ételeinek ízét: 69 százalék.

Ezek az étkezőhelyek olcsók - ezt mondta 64 százalék. "Nem érek rá főzni" - az étteremláncokat kedvelők 53 százaléka ezzel magyarázta, miért eszik gyakran ilyen helyen. A kamaszok és felnőttek fele azért megy oda, mert ezzel kényezteti magát. "Nem szeretek a konyhában dolgozni" - írta 44 százalék.

A válaszok 42 százaléka úgy szólt, hogy azért jár rendszeresen ilyen étterembe enni, mert a barátai és családtagjai is ezt szeretik, 33 százalék szerint pedig itt lehet társadalmi életet élni. "Ilyen helyen sok, tápláló ennivalót adnak" - ezzel az állítással már csak minden ötödik résztvevő tudott egyetérteni. Az utolsó, 11. helyre az a vélemény került, hogy "Az ilyen éttermek szórakoztatóak, itt jól lehet mulatni" - ezt csak a vizsgált személyek 12 százaléka vallotta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását