2024. május 20. - Bernát, Felícia

Pert nyert Topolánszky

Jogerősen pert nyert Topolánszky Ákos, az egykori Gyermek- Ifjúsági- és Sportminisztérium (GyISM) volt drogpolitikai helyettes államtitkára tárca jogutódjának számító Önkormányzati Minisztérium (ÖM) ellen csütörtökön a Fővárosi Ítélőtáblán - közölte a vol
2008. december 11. csütörtök 11:25 - Hírextra
A közlemény szerint a jogerős ítélet arra kötelezi a tárcát, hogy adja ki Rákosi Ferencnek és Alács Tibornak a GyISM-nél 2002 június 1-je 2003. december 31-je közötti időszakban végzett feladatairól szóló megbízási szerződéseket.

Topolánszky Ákos idén szeptemberben a Fővárosi Bíróságon, nem jogerősen már pert nyert az ügyben.

Schiffer András akkor az ügy hátteréről szólva az MTI-nek azt mondta, hogy amikor Topolánszky Ákos kábítószerügyi helyettes államtitkárként dolgozott a minisztériumban, "anomáliákat tapasztalt" a tárca működésében. Erről a volt államtitkár egy, a hvg.hu-nak akkor adott interjújában is beszélt, amelyben külön is megemlítette Rákosi Ferenc és Alács Tibor nevét, akiket szerinte Szilvásy György - aki 2002-2003-ban a GYISM közigazgatási államtitkára volt - mindig munkatársainak választott ki. Ezek után kérte a jogutód ÖM-et, hogy adja ki az ennek a két embernek a tevékenységével kapcsolatos iratokat.

A minisztérium akkor arra hivatkozva tagadta meg a szerződések kiadását, hogy azok személyes adatokat tartalmaznak, illetve a 2005-ös törvénymódosítás előtt keletkeztek, ezért nem minősülnek nyilvános adatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását