2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az SZDSZ a Reformszövetség mellett

Az SZDSZ a Reformszövetség törekvései mellett áll - jelentette ki a testület képviselőivel folytatott megbeszélését követő keddi, budapesti sajtótájékoztatón Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke hangsúlyozta, hogy szükség van olyan társadalmi összefogásra, amely
2008. december 9. kedd 16:03 - Hírextra
Fodor Gábor a liberális párt elnökeként ígéretet tett arra, hogy minden olyan, a Reformszövetségtől érkező javaslat mellé oda fognak állni, amely az ország javát szolgálja. Reményét fejezte ki, hogy ezek a javaslatok hasonlóak lesznek az SZDSZ által képviseltekhez. Hozzátette: ha nem lesznek hasonlóak, akkor is kész lesz odaállni néhány javaslat mellé, mert ez az ország érdeke.

Emlékeztetett rá, hogy ellenzéki pártként azért támogatták a költségvetés elfogadását, mert nem az ország, hanem a kormány ellenzékeként dolgoznak, és az országnak most az összefogás az érdeke.

Fodor Gábor hangsúlyozta, hogy a reformokat "ki kell kényszeríteni", és ő az SZDSZ elnökeként arra kívánja ösztönözni a kormányt, hogy álljon ki azok mellett.

Elmondta, hogy a Reformszövetség képviselőinek átadta az SZDSZ Válságból lehetőség című anyagát, és közölte velük, hogy a liberális párt olyan adócsomagon dolgozik, amelynek az a célja, hogy a kormány megkezdjen egy adóreformot.

A szövetség részéről a megbeszélésen részt vevő Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) volt elnöke elmondta, hogy január végére, február elejére olyan reformcsomagot szeretnének elkészíteni, amely remélhetőleg biztosítani tudja, hogy Magyarország ki tudjon lábalni a nehéz gazdasági helyzetből.

Vizi E. Szilveszter az euró minél korábbi bevezetése mellett érvelt. Hozzátette, hogy olyan lépésekre van szükség a gazdaság-, a kiadás- és a szociálpolitikában, amelyek lehetővé teszik, hogy az ország ne menjen tönkre.

Hangsúlyozta, hogy a Reformszövetség javaslatai nélkülözni fogják a politikai pártok érdekeit.
Futó Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöke arról beszélt, hogy támogatni kell a megtakarításokat, ezért ha csak ideiglenesen is, de meg kell szüntetni a kamatadót, illetve az árfolyamnyereség-adót.

Megjegyezte, hogy alapvető céljaik között szerepel egy rövidebb és egy hosszabb távú elképzelés kidolgozása. Utóbbi a 2009-2013 közötti időszakra vonatkozik, és alapvető célja, hogy a magyar gazdaság versenyképesség, illetve a lakosság életszínvonala és életminősége tekintetében felzárkózzon az Európai Unió átlagához, de ehhez reformokra van szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását