2024. április 29. - Péter

A MAKUSZ díjaz

Átadták a Magyar Katolikus Újságíró Szövetség (MAKÚSZ) idei díjait szombaton Budapesten: Rochlitz Bernadett, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Titkárságának sajtóreferense nívódíjat, Diós Judit, a Magyar Rádió munkatársa Sinkó Ferenc-díjat kap
2008. december 6. szombat 15:03 - Hírextra
Keresztes Ilona, a MAKÚSZ választmányi tagja elmondta: Rochlitz Bernadett azért kapta meg a nívódíjat, mert "sajtóirodai munkássága az egyház iránt érdeklődő szakmabelieknek mindig biztos tájékozódási lehetőséget jelent". A sajtóreferens a MAKÚSZ értékelése szerint maradandót alkotott az idei Biblia éve és a tavalyi Szent Erzsébet évének megszervezésében.

A Sinkó Ferenc-díjas Diós Judit munkáját a Krónika című hírműsorban kezdte, "évek óta kitartóan és hitelesen tudósít egyebek között az egyházi eseményekről is" - mondta Keresztes Ilona, hozzátéve, hogy a díjazott tudósításai pontosak, korrektek, nem elfogultak, az újságíró biztosan mozog a katolikus egyház ügyeiben, "de híradásait a hiteles tájékoztatás, és nem a missziós hevület jellemzi".

A MAKÚSZ örökös tagjává nyilvánított, 1915-ben született Kormos Gyuláról Keresztes Ilona elmondta: katolikus hittanárként is működött, tanította többek között a későbbi egri érseket, Seregély Istvánt is.

Miskolcon és Sajóvárkonyban töltött be papi hivatást, nyugdíjazása után a grazi magyar lelkészséget vezette. Hazaköltözése után az Üzenet című havilapot alapította meg, amely máig a miskolci esperesi kerület orgánuma, és a kilencedik évfolyamnál tart. 2002-ben szervezte meg először az egyházi kiadványokat szerkesztő katolikus papok és világiak találkozóját Egerben, majd minden évben más-más helyszínen tartottak hasonló összejöveteleket.

Kormos Gyula helyett az elismerést unokaöccse vette át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását