2024. május 23. - Dezső

A labdarúgás vezet

Idén rekordszámú, közel háromszáz fellebbezési ügyben kellett döntenie a nemzetközi Sportdöntőbíróságnak (CAS).Az ügyek több mint felét, 55 százalékát a labdarúgás adta különböző szerződésszegések, átigazolások és klublicencek kapcsán. A "második helyen"
2008. december 2. kedd 17:51 - Hírextra
A lausanne-i székhelyű CAS két leghíresebb ügye ebben az évben Oscar Pistorius, illetve Floyd Landis esete volt: előbbit a Nemzetközi Atlétikai Szövetség nem engedte volna rajthoz állni a pekingi olimpián, mert karbonszálas műlábai állítólag előnyt jelentettek volna számára riválisaival szemben. A CAS végül törölte ezt a döntést, igaz, Pistoriusnak nem sikerült megfutnia az ötkarikás szintet.

 Júniusban a 2006-os Tour de France-on diadalmaskodó, ám doppingvétség miatt eltiltott Landis ügye tartotta lázban a médiát: a 32 éves kerekes büntetését végül a CAS is helyben hagyta.

A CAS - amely júniusban ünnepli fennállásának 25. évfordulóját - figyelmeztette a versenyzőket: a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) új szabályzata január 1-től még keményebben lép fel a tiltott szereket használók ellen, és a svájci illetőségű bírósághoz fordulóknak sem lesz sok esélyük a fellebbezésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását