2024. április 30. - Katalin, Kitti

Meghalt a legidősebb ember

Több mint 115 éves korában meghalt a világ legidősebb embere, egy amerikai asszony.Edna Parker 115 évet és 220 napot élt, s 2007 augusztusa óta viselte a világ bizonyítottan legidősebb embere címet.
2008. november 28. péntek 06:45 - Hírextra
Az Indiana szövetségi államban fekvő Shelbyville város idősotthonában élt több éve, ott, ahol a Guinness-rekordok szerint valaha élt legmagasabb nő, a 231 centiméter magas Sandy Allen is. Sandy Allen augusztusban hunyt el.

Edna Parker szerdán éjjel hunyt el az idősek otthonában, halálhírét unokaöccse közölte a Guinness-világrekordokat gyűjtő és hitelesítő nemzetközi gerontológiai kutató csoporttal (GRG). Halálával a portugáliai Maria de Jesus lett a világ legidősebb embere, aki 1893. szeptember 10-én látta meg a napvilágot. Az asszony saját otthonában, egy portugál faluban, Corujóban él.

Edna Parker 1893. április 20-án született Indiana államban. Tanítónőként dolgozott, és 1913-ban ment férjhez. Két fia, öt unokája, tizennégy dédunokája és tizenhárom ükunokája volt. Férje, Earl Parker 1938-ban szívrohamban halt meg, s az asszony többé nem ment férjhez. Két lánytestvére ugyancsak hosszú életnek örvendhetett, Georgia 99, Opal pedig 88 éves korában halt meg.

Edna Parker aktív életet élt, soha nem ivott alkoholt, nem dohányzott. Nem kutatta a hosszú élet titkát, nem adott ötleteket. Amikor a világ legidősebb embere lett, egyetlen tanáccsal látta el az őt ünneplőket: tanuljanak minél többet. Egyik unokája, Don Parker annyit mondott, hogy Edna Parker soha nem panaszkodott, és világéletében sovány volt, talán ebben rejlett titka.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását