2024. május 2. - Zsigmond

Sikeres az Új Tudás program

Az oktatási tárca az Új Tudás program újabb sikerének tekinti, hogy a köztársasági elnök a Bölcsek Tanácsába kérte fel a tehetséggondozás megújításában közreműködő Csermely Péter professzort, a program egyik kidolgozóját - közölte az oktatási tárca csütör
2008. november 27. csütörtök 12:40 - Hírextra
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium eddig is és ezután is a politikai és szakmai összefogást szorgalmazza a közoktatásban - írta a minisztérium sajtóirodája.

Felidézte, hogy a magyar közoktatás megújítása érdekében hirdette meg a szaktárca az Új Tudás programot, amely az eddigi legszélesebb társadalmi elfogadottsággal bíró program az oktatásban.
Az Új Tudás program öt pillére közül a tehetséggondozás megújítására vonatkozó részt Csermely Péter biokémikus, a Semmelweis Egyetem Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Pathobiokémiai Intézetének professzora állította össze, akit köztársasági elnök a Bölcsek Tanácsában való részvételre is felkért.

Ezt az Oktatási és Kulturális Minisztérium az Új Tudás program újabb sikerének tekinti - olvasható a tárca közleményében.

Sólyom László köztársasági elnök kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy négy, magyar és nemzetközi kitekintéssel és tapasztalattal rendelkező személyiséget kért fel a magyarországi oktatás lehetséges fejlesztésének és a korrupció problémájának elemzésére; a Bölcsek Tanácsát két szakértői munkacsoport is segíti.

Az államfő akkor hangsúlyozta: nincs kiút a jelenlegi gazdasági válságból sem, ha más alapvető strukturális problémákkal nem foglalkozik az ország.

Sólyom László közölte: a kezdeményezésére létrejött tanács tagjai - Lámfalussy Sándor közgazdász, Eva Joly jogász, Csermely Péter orvosprofesszor, Fodor István villamosmérnök - a jövő év közepén közreadandó elemzéssel konszenzusképes, hosszú távú közcélú ajánlásokat tesznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását