2024. május 3. - Tímea, Irma

Lemondó jegyzők arzenálja

Felmentését kérte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatal főjegyzője, míg aljegyzője lemondott közszolgálati jogviszonyáról; a kezdeményezéseket a fideszes többségű közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadta Nyíregyházán.
2008. november 27. csütörtök 13:07 - Hírextra
Seszták Oszkár, a közgyűlés fideszes elnökének testületi előterjesztése szerint Borbély Károly főjegyző előzőleg arról tájékoztatta, hogy a nyugdíjbiztosítási igazgatóság előrehozott öregségi nyugdíjat állapított meg részére, s hivatalosan kérte közszolgálati jogviszonyának felmentéssel történő megszűntetését.

A munkáltatói jogokat gyakorló közgyűlés csütörtöki ülésén az előterjesztés alapján felmentette a főjegyzőt azzal, hogy pályázatot ír ki a tisztségre, s annak februári elbírálásáig Borbély Károly még ellátja munkakörét, majd azt követően mentesítik a további feladatellátás alól, 2009. július 31-ei határidővel.

A közgyűlés az elnöki előterjesztésre arról is határozott, hogy a távozó Borbély Károly szakmai munkájának elismeréseként címzetes főjegyzői címet kapjon.

Pál Gabriella szabolcsi aljegyző bejelentette: lemond közszolgálati jogviszonyáról és kéri a közös megegyezéssel történő munkaszerződésének felbontását, mert a jövőben a gazdasági szférában kíván elhelyezkedni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását