2024. május 5. - Györgyi

Gyenesei próféciái

Nem az önkormányzatok, hanem a hivatalok számát kellene csökkenteni - hangoztatta Gyenesei István csütörtökön Siófokon az E-Magyarország, e-kormányzat 2008 konferencián.
2008. november 21. péntek 06:24 - Hírextra
Az önkormányzati miniszter szerint nem a demokrácián, hanem a bürokrácián kell takarékoskodni. Azzal nem sokat lehetne megspórolni, ha a kistelepüléseken megszüntetnék az önkormányzatokat, elveszne viszont a települések autonómiája, mint az önkormányzatiság legjelentősebb vívmánya - magyarázta.

Amíg a jelenlegi rendszer még ha döcögősen is, de működik, addig a politika ennek fenntartásában érdekelt - mondta Gyenesei István, hozzátéve: fontos lenne elérni, hogy az önkormányzati reform ne csak szakmai kérdés legyen, de - és ebben segíthet a jelenlegi krízishelyzet - a politika is rákényszerüljön a változtatásra.

A tárca vezetője kitért arra is, hogy ma az önkormányzatokat egyszerre jellemzi "fejlesztési bumm és működési kopp". Azok a települések, amelyek rendelkeznek a beruházáshoz szükséges önerővel, azok fejlesztenek, ám ugyanezek az önkormányzatok működési gondokkal is küzdenek.

Ez utóbbiról szólva Gyenesei István közölte: az idén a tervezett 1,4 milliárd forint helyett eddig már 6,5 milliárd forintot költöttek működésképtelen önkormányzatok támogatására. Az év végéig még további kétmilliárd forintot fordítanak erre a célra - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását