2024. április 29. - Péter

Érik az új médiatörvény?

Egyhangúlag támogatta szerdai ülésén az Országgyűlés kulturális bizottsága azt a javaslatot, amely az országos kereskedelmi rádiók frekvenciaengedély-hosszabbításának kérdését rendezné a médiatörvényben.
2008. november 26. szerda 11:00 - Hírextra
Az Ágh Péter (Fidesz) által benyújtott öt - egyben tárgyalt és elbírált - javaslat alapján jövő január 31-ig jelenthetnék be a 2009-ben lejáró műsorszolgáltatási engedélyű országos kereskedelmi rádiók - a Danubius és a Sláger - a médiahatóságnál, hogy igényt tartanak koncessziójuk meghosszabbítására.

A kérdésben az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) járna el, a digitális multiplex-tendert is felügyelő ötpárti bizottság őrködése alatt; ha valamelyik adó nem kér hosszabbítást, a hullámsávot a Nemzeti Hírközlési Hatóság pályáztathatná meg.

Tordai Csaba, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a döntéshozatal előtt azt közölte: a kormány elkötelezett abban, hogy az ügy "2009-ben rendeződjön", így támogatólag "tudomásul veszi" a legnagyobb ellenzéki párt egyik képviselőjétől érkezett indítványt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását