2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Fidelitas aggódik

A gyermek és ifjúsági alap visszaállítását szorgalmazza a Fidelitas; az ifjúsági szervezet országgyűlési képviselői ennek érdekében módosító indítványt nyújtanak be a jövő évi költségvetéshez - mondta Ágh Péter, a Fidelitas országos alelnöke Sárospatakon
2008. november 8. szombat 15:08 - Hírextra
A jelenlegi kormány az ifjúságpolitikai rendszert is leépítette azzal, hogy megszüntette az ifjúsági minisztériumot, a jövő évi költségvetésben pedig ennél is tovább megy, a gyermek és ifjúsági alap ugyanis egyetlen fillért sem kap, pedig ez az alap nyújtott segítséget az ifjúsági civil szervezeteknek - fogalmazott az országgyűlési képviselő a Fidelitas országos választmányi ülése utáni sajtótájékoztatón.

Az ifjúsági szervezet országgyűlési képviselői - Szijjártó Péter, Koszorús László és Ágh Péter - módosító indítványt adnak be a költségvetési tervezethez. Azt szeretnék elérni, hogy az alap kapjon kétszázmillió forintot, amellyel támogatni lehet a fiatalok civil kezdeményezéseit - tette hozzá.
Zsiga Marcell, a Fidelitas másik alelnöke azt mondta: a kormány hadat üzent a fiataloknak, az ifjúság jövőképe sötét, a kormány "hazardíroz jövőnkkel", újabb és újabb kölcsönöket vesz fel, ellehetetleníti a fiatalt nemzedék jövőjét.

Ágh Péter ehhez hozzátéve megjegyezte: azok az ifjú házasok, akik gyermeket vállalnak, a szegénységet is vállalják, holott ösztönözni kellene a gyermekvállalási kedvet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2008. november 8. 15:38
Én is aggódom. A fidelitas szellemi állapotáért. Néha úgy tűnik nem normálisak.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását