2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jessica Lange Leicája

Ismeretlen oldalról - fotósként - mutatkozik be Jessica Lange kétszeres Oscar-díjas amerikai színésznő.
2008. november 24. hétfő 08:44 - Hírextra
Az Ötven fotó Jessica Lange-tól című album fényképei nem beállítotak és nem hatolnak be az emberek intim szférájába. "A többségét úgy készítettem, mintha ott sem lettem volna" - nyilatkozta a művésznő az El País című spanyol lapnak.

Lange kamera iránti érdeklődése megelőzte színésznői pályáját. Hosszú történet ez, amelyben egy spanyol is szerepel. Akkor kezdődött, amikor 18 évesen fotózást ment tanulni a minnesotai egyetemre. Itt ismerkedett meg Paco Grande spanyol fotóssal, akivel bejárta Európát, és akihez 1970-ben feleségül ment. Párizsban kapcsolatba kerültek a fotózás olyan nagyjaival, mint Robert Frank, Danny Lyon, de Jessica nem érzett a fotózás iránt elhivatottságot, amit egyébként ma már sajnál.

Egyszerre hagyta ott a fényképezőgépet és a spanyol férjet, visszatért New Yorkba, ahol szobalányként dolgozott, míg 1976-ban szerepet kapott a King Kong új változatában. Ismert lett, de annyi negatív kritikát kapott, hogy csaknem tönkrement induló karrierje. Az igazi sikert és tehetségének elismerését A postás mindig kétszer csenget új, 1981-es változatával érte el, Jack Nicholson partnereként.

Lange a fényképezőgéppel csak 15 évvel ezelőtt találkozott újra, amikor élettársa, Sam Shepard drámaíró-színész egy Leicával lepte meg. A színésznő azóta csak a géppel a kezében utazik. "Ez tökéletes ellentéte a mozinak, a színháznak, magányos tevékenység és engem elbűvöl a névtelenség, az alkalom, hogy én nézek és nem engem néznek" - magyarázta újra megtalált szenvedélyének lényegét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását