2024. május 4. - Mónika, Flórián

Vincent Cassel nem gengszterkedik tovább

Vincent Cassel, a Halálos közellenség című film főszereplője a szombat délutáni sajtótájékoztatón elmondta: "úgy érzem, hogy ezzel a filmmel lezártam a karrierem gengszterkorszakát", majd nevetve hozzátette: "ez persze nem biztos". A híres-hírhedt gengszt
2008. november 22. szombat 19:10 - Hírextra
"Mesrine élete nem fért volna bele egyetlen filmbe, ezért döntöttünk úgy, hogy két részre bontjuk a történetet, az első részben a gengszter ötvenes-hatvanas évekbeli, a másodikban a hetvenes évekbeli ténykedését mutatva be" - mondta el Jean Cottin, a film producere.

"A második részben szereplő Mesrine teljesen más ember, mint akit az első részből megismerhetnek" - egészítette ki a producer szavait Jean-Francois Richet rendező. Az első rész arról szól, hogyan válik belőle bűnöző, hogyan épül be a maffiába, míg a második rész államellenes harcát, a kormányt folyamatosan provokáló legendás figurát mutatja be. Franciaországban Mesrine-ről a mai napig az a kép él az emberekben, amit a második rész mutat be; a törvényekkel szembeni dacos ellenállása és brutális, orvtámadásszerű meggyilkolása tette őt igazi legendává - tette hozzá a rendező.

Jean-Francois Richet felidézte, hogy 1979-ben Jacques Mesrine-t, "Franciaország első számú közellenségét" a nyílt utcán, felszólítás és figyelmeztetés nélkül lyuggatták szitává a rendőrök.
Vincent Cassel megjegyezte, hogy az ő generációja számára különösen jelentős volt Mesrine figurája és halála, mivel annak idején mindez komoly kérdéseket vetett fel az állam jogaival kapcsolatban. A címszereplő hozzátette, hogy lelkileg és fizikailag egyaránt nehéz volt a felkészülés, hiszen húsz kilót kellett felszednie, és egy rendkívül összetett figurát kellett eljátszania egy maratoni hosszúságú, kilenc hónapon keresztül tartó forgatáson.

A címszereplő elmondta, hogy sohasem volt számára ellenszenves Mesrine figurája, főleg, mivel Franciaországban nagy hagyományai vannak a lázadásnak és a fennálló rend tagadásának, a gengszternek pedig lényegében az egész személyisége a tagadásra épült.

A Halálos közellenség című filmet, amelynek főbb szerepeit Cassel mellett Gérard Depardieu és A lakótársat keresünkből ismert Cécile de France játssza, csütörtök óta vetítik a hazai mozik. A Mesrine életének második részét bemutató folytatás premierje január 8-án lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását