2024. április 29. - Péter

Elkezdődött az V. Női Ökölvívó Világbajnokság

November 22-én Ningbo-an (Kína) kezdetét vette az V. Női Ökölvívó Világbajnokság. A nyolc napon át tartó világversenyen 42 nemzet 218 ökölvívó hölgye húz majd kesztyűt.
2008. november 23. vasárnap 09:26 - Hírextra
A magyar csapat 20.-án délután érkezett meg Kína egyik legjelentősebb kikötővárosába Ningbo-ba. Az elkövetkezendő másfél napot pihenéssel, edzéssel és rövid városnéző sétákkal töltötte a csapat. Szombat reggel a katonás rendben lezajlott mérlegelést követően a női világversenyek történetében először számítógéppel végezték a sorsolást. A gép a következő „lapokat” osztotta a magyar versenyzőknek:

48kg
A 20 ökölvívót felvonultató mezőnyben Csík Mónika Aparri Alice Kate (PHI) ellen kezd a 16-ba jutásért a mai nap.

57kg
Pezdány Edina súlycsoportjában 23 bokszoló lép a kötelek közé. Edinának elsőként 24.-én az amerikai Cardenas Alexandria Brianne lesz az ellenfele.

60kg
21 versenyző mért be a súlycsoportba, akik közül Szabó Beáta az első körben az ukrán Sydorenko Oleksandra-t kapta. 25.-én mérkőznek meg egymással a nyolc közé jutásért.

63kg
Nagy Tímeának a 18 indulóból a svéd Swensson Klara-t húzta ki a gép. Timi szintén 25.-én bokszol először.

66kg
A 11 fős súlycsoportban Csejtei Csilla Kozlan Oleksandra-t(UKR) kapta meg, akivel a holnapi nap folyamán játszik a 8 közé jutásért.

75kg
Ducza Anita a 11 verenyző közül elsőként az egyetlen horvát indulóval Orlovic Nikolina-val mérkőzik majd 25.-én.

80kg
Kovács Mária súlycsoportjában 12-en álltak a mérlegre. Marcsi a 24.-én fog kezdeni a nyolcba jutásért a hazai Tang Jie Li ellen.

A mai nappal a küzdelmek is megkezdődtek. Az ünnepélyes megnyitót követően a délután 3-kor kezdődő programban már a magyarok is érintettek voltak Csík Mónika révén, aki a 2. párként lépett a szorítóba. Aparri Alice Kate (PHI) ellen. Móni a fülöp-szigeteki versenyzővel szembe kezdettől fogva kevés akciót indított, és csak sodródott a küzdelemmel. A mérkőzés további meneteiben sem tudta magához ragadni az irányítást. És bár a magyar nevű (Orbán Judit) színes bőrű kameruni bírónő rendre elnézte Aparri fogásait, fejeléseit Móni egyértelmű vereséget szenvedett. Enerváltsága valószínű részben a hosszú útnak és az időeltolódásnak is betudható.
Holnap Csejtei Csilláért szoríthat a magyar csapat, akinek nem lesz könnyű dolga az ukrán Kozlan-nal.

Fontos megemlíteni, hogy a technikai értekezleten, a sorsoláson és az első nap mérkőzésein is részt vett dr. Ching-Kuo Wu az AIBA elnöke. Aki méltatta a női ökölvívók technikai képzettségét, felkészültségét. Beszélt a női ökölvívás 2012-es Olimpiára való felkerüléséről, mely során megemlítette, hogy végleges döntésre 2009 Októberében kerül sor. Valamint hozzátette a női ökölvívók Olimpiai Játékokon való részvétele nem fogja befolyásolni a férfi ökölvívók helyzetét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását