2024. május 19. - Ivó, Milán

Rablóbandát fogtak

Öt elkövető 14 településen több mint 25 millió forint értékben követett el bűncselekményeket. A Miskolci Rendőrkapitányság összehangolt akcióban kerítette kézre a bűnözői csoportot.
2008. november 19. szerda 11:50 - Hírextra
A Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére november 10-én a kora esti órákban érkezett bejelentés miszerint egy miskolci családi házba ismeretlenek betörtek. Az elkövetők ékszereket, műszaki cikkeket és készpénzt vittek el, megközelítőleg 800 000 forint értékben.

A módszer, az időpont és az eltulajdonított tárgyak egy korábban már behatárolt elkövetői körhöz vezették el a nyomozókat. A csoport egy miskolci lakást bérelt, ahol a rendőröknek sikerült elfogniuk három férfit. A házkutatás során előkerültek korábban eltulajdonított értéktárgyak, illetve a betöréseknél használt eszközök is.

Az eljárás során képbe került még három gyanúsított, köztük az orgazda is, akinek a bűncselekményekből származó használati tárgyakat adták tovább a miskolci, tiszalúci, és kisgyőri elkövetők. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint az öt férfi összesen 39 rendbeli betöréssel gyanúsítható, amelyeket főleg Miskolcon követtek el, de megfordultak Abaújszántón, Szerencsen, Bekecsen, Tiszalúcon, Hernádkakon, Ongán, Sajóecsegen, Nyékládházán, Mályiban, Bogácson, Bükkábrányban, Sajókeresztúrban, és Füzesabonyban.

Jellemzően készpénzt, ékszereket és műszaki cikkeket vittek el, amelyek összértéke meghaladja a 25 millió forintot. Az ügy sikeres felderítésében részt vettek a Szerencsi Rendőrkapitányság nyomozói is.

A Miskolci Rendőrkapitányság előterjesztést tett a gyanúsítottak előzetes letartóztatására. A bíróság három elkövetőnél elrendelte a személyes szabadságot korlátozó kényszerintézkedést, míg a többiek szabadlábon védekezhetnek.
Forrás: B-A-Z MRFK
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását