2024. május 17. - Paszkál

Halottnak a csók

Hajléktalanokért virrasztanak csütörtökön estétől másnap hajnalig Szegeden; a szervező Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség munkatársa szerint a "Szolidaritás éjszakáján" elsősorban az a fontos, hogy az emberek együtt töltsenek egy éjszakát a hontalanokk
2008. november 19. szerda 20:22 - Hírextra
Sipos Júlia kifejtette: fontosak az adományok, de elsősorban a probléma megértése miatt szervezték meg negyedik alkalommal a rendezvényt. Az este hat órától másnap hajnalig tartó program során kiállítás várja a szegedi Dugonics térre érkezőket, emellett verssel és beszélgetéssel is készülnek a szervezők és a részt vevő hontalanok. Lesz süteményvásár, és dal a tűz mellett.

A fiatal önkéntesek tisztában vannak azzal, hogy a hajléktalanság, ezzel együtt a hajléktalanok időnként esetleg ijesztőek, de most pont az a cél, hogy többek számára kiderüljön, nem mindig az egyén tehet arról, hogy nehéz helyzetbe került - fejtette ki Sipos Júlia.

Adományokat is gyűjtenek a rendezvényen, és ennek nagy részét azonnal kiosztják. Így várják az esetleges pénzbeli segítség mellett a tárgyit is. Nagy szükség van a takarókra, kabátokra, pulóverekre, de a tartós élelmiszerre is. Emellett sokan nem is gondolnák, de a gyertya szinte kincsnek számít azok számára, akik az utcán élnek.

A rendezvényen információt kapnak az érdeklődők a hajléktalanságról, és az önkéntes munkáról, sőt arról az éjjel-nappal hívható segélyvonalról, amelyen bejelentést lehet tenni, ha valaki bajban levő hajléktalannal találkozik az utcán.

A szegedi hajléktalanokról nagyon kevés adat van. A fiatal önkéntesek hetente egyszer egy úgynevezett teatúrát tesznek a városban, a téli időszakban, hogy legalább egy kis meleget adó italt osszanak. E körutak alkalmával alig félszáz hontalannal találkoznak, ami becsléseik szerint csak töredéke a valós számoknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását