2024. május 2. - Zsigmond

Kettőt egyszerre Kaposváron

Két városrész központját alakítják ki Kapuváron 50 millió forintos uniós támogatással. A támogatási szerződést kedden írta alá Hámori György polgármester és Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója.
2008. november 18. kedd 18:28 - Hírextra
Hámori György közölte: a mintegy 11 ezer lakosú település két városrészének centrumát igényes környezetté akarják formálni 56 millió forintos beruházással.

Mindkét helyen díszteret alakítanak ki térkőburkolással, parkosítással, padokkal, játszótérrel. A gartai városrész központja díszkutat, közelében fahidat kap, a házhelyi városrész pedig tengó-pályával gyarapszik.

A munkálatokkal a tervek szerint jövő augusztusban végeznek - mondta a városvezető, hozzátéve: a városközpont szépítése mellett fontosnak tartja az egyes városrészek élhetőbbé tételét is.

Horváth Jácint közölte: a kapuvári projekt a Nyugat-dunántúli Operatív Programból nyert támogatást.
Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a nem megyei jogú városok fejlesztésére hét év alatt 9 milliárd forint áll rendelkezésre a Nyugat-Dunántúlon az úgynevezett " kisléptékű, pontszerű kisvárosi fejlesztések" elnevezésű pályázat keretében.

A pályázók eddig 350 millió forintot nyertek ebből a forrásból. Kapuvár a második Csorna után, amellyel a támogatási szerződést aláírták - mondta Horváth Jácint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását