2024. május 2. - Zsigmond

Kollégium új köntösben

Magántőke bevonásával, úgynevezett ppp-konstrukcióban újították fel a Debreceni Egyetem (DE) Orvos- és Egészségtudományi Centruma II. számú kollégiumát; a több mint 930 millió forintos beruházással megújult épületet kedden adták át ünnepélyesen a már szep
2008. november 18. kedd 15:29 - Hírextra
Paragh György centrumelnök és Somogyi Botond, az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettese egyaránt azt a hétéves együttműködést emelte ki, amelynek eredményeként magántőke bevonásával háromezer új vagy felújított kollégiumi helyet hoztak létre az egyetemen.

A DE volt az ilyen típusú projektek előkészítésének és megvalósításának zászlóshajója - fogalmazott Somogyi Botond, utalva arra, hogy az egyetemi Campus Hotel volt - 2005-ben - az első hazai, ppp-konstrukcióban megvalósult felsőoktatási beruházás.

A most elkészült 319 személyes kollégiumot a Hunép Universal Zrt. saját beruházásában újította fel, és húsz éven át üzemelteti. Ezzel háromezerre nőtt a DE-n az általuk működtetett kollégiumi helyek száma, minderre mintegy 10 milliárd forintot költöttek - mondta Szűcs Gyula, a cég vezérigazgatója.

Bejelentette, hogy a most átadott épület mellett saját beruházásukban új kollégiumi szárnyat építenek fel a térítéses orvosképzés kiszolgálására; a külföldi hallgatók elhelyezését szolgáló épületet decemberben adják át - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását