2024. május 16. - Mózes, Botond

Egyetemi együttműködés a Corvinus és a BGF között

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) és a Budapesti Corvinus Egyetem hétfőn: az oktatási-kutatási tevékenység összehangolásával a felek magas színvonalú, a munkaerőpiac igényeit kielégítő képzés biztosítására törekszene
2008. november 17. hétfő 16:43 - Hírextra
A két felsőoktatási intézmény a folyamatosan változó világban rendkívül fontosnak tartja a minőségi oktatás fenntartását, a nemzetközi színvonalú képzések megőrzését - indokolták a felek az együttműködés szükségességét.

Ennek jegyében szeretnék összehangolni oktatás-kutatási tevékenységüket az alapképzések és a mesterképzések területén, továbbá arra törekszenek, hogy képzési kínálatuk minél szélesebb legyen és a munkaerőpiaci igényeket teljes mértékig kielégítse.

A megállapodás olyan területeket érint, mint a képzések közötti kölcsönös átjárhatóság feltételeinek megteremtése, vagy közös kutatási projektek indítása például az élelmiszer-logisztika és a kereskedelmi marketing területén. Ez az újfajta szövetség erősíti továbbá az együttműködést az idegen nyelvi képzések és az új szakirányú továbbképzések terén is.

A Budapesti Gazdasági Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem a szakmai összefogással hatékonyabb és színvonalasabb működést tud megvalósítani, mely lehetőséget biztosít a minőségi felsőoktatás megőrzésére - hangsúlyozta Sándorné Kriszt Éva, a főiskola rektora.

Mészáros Tamás, az egyetem rektora arról beszélt: a szakmai stratégiai szövetség célja a hazai és nemzetközi kutatási projektekben való közös részvétel mellett a doktori képzések terén kialakítandó együttműködés is, az egyetem a főiskola oktatóit és mesterszakot végzett hallgatóit eredményesen tudja majd támogatni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását