2024. május 23. - Dezső

Megtapsolt kézfogás

Nyugodt körülmények között kezdődött meg szombaton tíz órakor a révkomáromi városházán a magyar és a szlovák miniszterelnök találkozója. Amikor Gyurcsány Ferenc kilépett autójából, szórványos taps hallatszott az eseményt figyelő közel kétszáz érdeklődő kö
2008. november 15. szombat 12:18 - Hírextra
A miniszterelnökök megérkezése közben "Az akadálymentes Európáért" táblát tartott fel a pozsonyi Ferdinand Martinengo társaság két idős aktivistája, magyar és szlovák felirattal. Egyikük, Peter Kurhajec az MTI-nek elmondta: azért jöttek, hogy felhívják a figyelmet, először a fejekben kell lebontani az akadályokat.

A magyar rendőrség a találkozó előtt nagy erőkkel, rohamfelszerelésben biztosítja a komáromi híd hazai oldalát.

Egy szlovák lap szerint aligha visz magával Robert Fico szlovák kormányfő olyan videofelvételt Révkomáromba, Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnökkel folytatandó tárgyalására, amely bizonyítaná, hogy a dunaszerdahelyi rendőrattak indokolt volt.

A SME című liberális napilap emlékeztet szombati számában: Brano Ondrus, a szlovák kormányhivatal sajtóosztályának vezetője azt írta egy szlovák hetilapban, hogy az országos rendőrfőkapitány helyettese "nyilván nem rendelkezik" olyan videofelvétellel, amely bizonyítani tudná a november elsejei rendőrtámadás indokoltságát.
Forrás: Hírextra/MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását