2024. május 3. - Tímea, Irma

Dagadt belga katonák

Katonafogyasztó akciótervet dolgozott ki a belga hadvezetés, mert súlyproblémákkal küzd a katonák többsége.A személyi állomány túlnyomó részének testtömegindexe (BMI) 25 és 27 közötti - közölte Pieter De Crem hadügyminiszter a Het Laatste Nieuws című lap
2008. november 14. péntek 14:46 - Hírextra
A BMI a testsúly és a magasság négyzetének hányadosa. A 25-ös érték férfiaknál már súlyfelesleget jelent.A probléma elsősorban a hadsereg irodai munkát végző tagjaira jellemző, de a helyzet komoly a tiszthelyetteseknél is. Körükben 26,1 a BMI-átlag.

A hadvezetés személyes és internetes egészségügyi tanácsadó szolgálat indításával próbálja fogyásra ösztönözni a katonákat. Az akciótervvel kapcsolatban a fegyveres szervezetek érdekvédelmi szövetsége (VSOA) óva intett attól, hogy "boszorkányüldözés" induljon a túlsúlyos katonák ellen. "Az a legrosszabb, hogy minden a BMI körül forog" - mondta Marc De Celuaer szakszervezeti vezető. Szerinte már olyan katona is van, aki gyomorgyűrűműtétre vállalkozott, hogy bekerülhessen egy külföldi misszióra induló egységbe.

De Celuaer úgy véli, először a vezérkar tagjainak kellene felállni a mérlegre, és saját magukon kellene kezdeni a fogyókúrát, "hiszen majdnem az összes tábornok BMI-je magasabb 30-nál."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását