2024. május 13. - Szervác, Imola

Az MSZP a fiatalokatat támadja

A fiatalok utolsó bástyája ellen indított támadást a szocialista kormányzat azzal, hogy jövőre egyetlen fillért sem akar fordítani a fiatalok önszerveződésére, a költségvetési javaslat teljes egészében megvonta a Gyermek és Ifjúsági Alap (GYIA) támogatásá
2008. november 14. péntek 17:11 - Hírextra
A Fidelitas, mint a fiatalok érdekképviselete országgyűlési képviselőin keresztül módosító indítványt nyújtott be az a költségvetéshez, hogy 295 millió forintot biztosítsanak a Gyermek és Ifjúsági Alap részére - közölte Ágh Péter.

Szerinte azzal, hogy meg kívánják szüntetni a GYIA korábban 200 millió forintra tervezett költségvetési támogatását, világosan látszik: a kormánynak nincsenek ifjúságpolitikai célkitűzései, és hat éve csak rombolják a fiatalok lehetőségeit a szocialisták.

"Nem tartották be ígéreteiket, nem lettek ingyenesek a tankönyvek, nem lett térítésmentes a diákok utazása a lakóhely és az iskola között, viszont drasztikusan megemelték a diákhitel kamatait, az utazási költségeket és kollégiumi díjakat, és a kormány nem tudja kiverni a fejéből a tandíjat sem" - sorolta Ágh Péter.

Az ellenzéki politikus kiemelte: a Gyermek és Ifjúsági Alapból olyan konkrét programokat támogattak, amelyek a közösségi élmény megtapasztalása miatt fontosak a fiatalok számára. Ebből az évről-évre csökkenő mértékű támogatásból jutott pénz táborozásokra, diákönkormányzatok, ifjúsági civil szervezetek támogatására.

A kormány adós maradt az ifjúsági törvény megalkotásával is, pedig annak előkészítése már az Orbán-kormány idején megkezdődött és azt később a szocialisták is fontosnak tartották - mondta még Ágh Péter. Arról is beszélt, hogy ifjúsági törvény helyett a kormány most egy ifjúsági stratégia kidolgozásán munkálkodik, "erre költ el újabb milliókat, ám az ilyen stratégiák szavai szerint általában csak arra jók, hogy a fiókban maradjanak".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását