2024. május 18. - Erik, Alexandra

Hajtóvadászat a tíz legkeresettebb bűnöző ellen

Hajtóvadászatot indítottak a brit és a spanyol hatóságok azon tíz legkeresettebb brit bűnöző ellen, akik feltehetően Spanyolországban bujkálnak.
2008. november 6. csütörtök 17:08 - Hírextra
Az Elfogási Művelet 2 a szervezett bűnözés ellen folytatott küzdelem brit szervezete (SOCA), a madridi brit nagykövetség és a spanyol hatóságok közös akciója, amelyet 2006 októberében indítottak el.
Egy internetes kampányról van szó, amely a "legkeresettebbek" című weblapon keresztül folyik. Akik felismerik a bűnözőket, azok névtelen bejelentést tudnak tenni telefonon vagy e-mailben.
A két ország közötti szoros együttműködésnek köszönhetően már az akció első szakaszában letartóztattak tizenhárom, szökésben lévő bűnözőt.

A madridi brit nagykövet, Denise Holt szerint mind a spanyol, mind a brit lakosok ragyogó munkát végeztek 2006-ban, mert segítségükkel sikerült megtalálni több ismert bűnözőt.

Az Elfogási Művelet a Costa del Solon kezdődött, de szerdán kiterjesztették a Costa Blanca néven ismert tengerparti szakaszra is, és közzétették annak a tíz brit bűnözőnek a nevét, akik az igazságszolgáltatás elől valószínűleg a dél-spanyolországi Alicante környékén bujkálnak.
A brit diplomata a spanyol lakosság segítségét kérte, hogy el tudják fogni a tíz legkeresettebb bűnözőt, akiknek bűnlajstromán drogkereskedelem, nemi erőszak, gyilkossági kísérlet, szúró- és vágófegyverrel okozott testi sértés, lőfegyver emberölési szándékból való birtoklása, emberrablás és adócsalás szerepel.

Az akció "újfajta együttműködés, amely igen hatékonynak bizonyult, és azt az üzenetet közvetíti a bűnözők felé, hogy nem menekülhetnek, megtaláljuk, és elkapjuk őket" - mondta Bill Hughes ezredes, a SOCA vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. november 7. 06:31
TAT'!! egy vén p*csa téged támadott a tudakozóba, hogy nem mondasz "sloven" ÜdÜjárást regge'.
ezt mon'tad neki? ;-)))))))))))))
vigyen esernyőt? inkább söprűt!!!! aszt' üLLön fö' ráJJA! ;-)))
hajrá Tat'! ;-)
Don Caló
2008. november 7. 06:22
Hajtóvadászat a tíz legkeresettebb bűnöző ellen - Ezt is beolvasta (valahonnan) a Tat'. ;-P (Bár csak az első felét, ez is meglenne a Blikken is?)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását