2024. április 26. - Ervin

Előkerült a "Burma hercege"

Lecsapott az osztrák csendőrség egy nemzetközi ékszertolvajbandára és visszaszerezte a korábban általuk elrabolt Burma hercege nevű csiszolatlan rubint, amelynek értékét 3,2 millió euróra (836 millió forint) becsülik. A 7 centiméter átmérőjű drágakő a mag
2008. november 6. csütörtök 17:40 - Hírextra
A keddi kommandós akció során Villach város egyik szállodájában letartóztattak egy osztrák nőt és két osztrák férfit, akikről feltételezték, hogy augusztusban ők fosztottak ki Milánóban egy német ékszerészt. Megtalálták náluk a Burma hercegét és több más, az ékszerésztől eltulajdonított drágakövet.

A visszaszerzett zsákmány teljes értékét 3,5 millió euróra becsüli az osztrák nyomozóhatóság, amely csütörtökön jelentette be a nagy fogást.

Az ékszerészt, akiről csak annyit árult el a rendőrség, hogy Idar-Oberstein német városban él, a kedden őrizetbe vett 39 éves nő csalta augusztusban Milánóba. A német férfit súlyosan megsebesítette egy gépkocsi a rablás idején - közölte Gerhard Joszt rendőrfelügyelő. Feltételezhető, hogy a banda egész Európában tevékenykedett.

A bűnözők elfogásában a német hatóságok is közreműködtekMaria Fekter osztrák belügyminiszter a rendőrségi akciót kommentálva kiemelte a határokon át megvalósított együttműködést, megjegyezve, hogy a bűnözők amúgy sem ismernek határokat, ezért fontos a rendőrök összefogása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását