2024. május 18. - Erik, Alexandra

MDF: Obama történelmet írt

Barack Obama győzelme történelmi eredmény, amely azt mutatja, hogy az amerikaiak a változásra szavaztak - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF külügyi kabinetjének vezetője szerdán az MTI-nek, miután a demokrata politikust az Egyesült Államok első afroame
2008. november 5. szerda 09:31 - Hírextra
A történelmi eredményt bizonyítja az is, hogy nem csupán az elnök lett demokrata, de demokrata párti többség lesz a kongresszusban is - közölte az MDF külügyi kabinetjének vezetője.
Figyelemre méltónak és az MDF számára is fontos üzenetnek nevezte, hogy a leendő elnök beszédeiben az összefogást hangsúlyozta belföldön és külföldön egyaránt.

Az MDF arra számít, hogy az új amerikai elnök határozott, a nemzetközi együttműködésre az eddigieknél nagyobb hangsúlyt helyező politikát folytat majd, Európával szorosabb együttműködést alakít ki és pragmatikusabb politikát követ majd Oroszországgal és a Közel-Kelettel kapcsolatban, továbbá megtartja az elmúlt években tapasztalt kemény fellépést a nemzetközi terrorizmussal szemben - mondta.

Mint kiemelte, a pénzpiacok első reakciója az elnökválasztás eredményére kedvező volt. A pénzügyi világválság leküzdése az egyik legfontosabb feladata lesz a leendő elnöknek - tette hozzá.
Az MDF külügyi kabinetjének vezetője úgy vélekedett: Obama minden valószínűség szerint nagyobb hangsúlyt helyez majd a vállalati felelősségvállalásra és az állam szabályozó szerepére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását