2024. május 7. - Gizella

Fidesz: ezer milliárddal vág át minket Gyurcsány

A Fidesz félrevezetésnek tartja azt az ezer milliárdos gazdaságélénkítő csomagot, amelyet a kormányfő javasol. Pelczné Gáll Ildikó, az ellenzéki párt alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a költségvetésben nincs új forrás a gazdaságélénkítésre,
2008. november 5. szerda 11:50 - Hírextra
A politikus szerint "ezer milliárdos félrevezetésről" van szó, hiszen még a harmadik változatban benyújtott jövő évi költségvetésben sincs semmilyen új forrás a gazdaságélénkítésre.
Pelczné Gáll Ildikó szerint az ezer milliárdos csomag csak egy "újabb hazugság a sorban", a kormány ugyanis a már meglévő programok forrásait "gereblyézi össze", és akarja újra eladni, mégpedig úgy, hogy a programok értékét felszorozza egy fiktív számmal, és azt mondja, hogy ez hatásában ezer milliárdot ér.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt javasolta egy gazdasági csúcsértekezlet összehívását, amelyen a parlament gazdasági bizottságának keretei között egyeztetnék a gazdaság válság hatásainak csökkentéséről szóló programokat. Mint mondta, a kormány ezen a megbeszélésen alapjavaslatként ezer milliárd forintos válságkezelő-, gazdaságélénkítő csomagot mutat be.

Pelczné Gáll Ildikó szerint ugyanakkor a gazdasági operatív program 80 milliárd forintja, valamint az úgynevezett Jeremie program elemei - az Új Magyarország Mikrohitel, a garanciaprogram, a refinanszírozási hitelkeret és a kockázatitőke-hitel - összesen csak 265 milliárd forintot jelent. Mint mondta, ehhez számol hozzá a kormány még 100 milliárdot az uniós források átcsoportosításával, majd az így létrejött 365 milliárd forintot felszorozva azt mondja, hogy ez a csomag ezer milliárdot ér.

A fideszes politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a Jeremie program nem volt hatásos, hiszen eddig csupán 2,8 milliárd forintot tudtak felhasználni belőle, és körülbelül 600 vállalkozást érintett, miközben Magyarországon jóval 700 ezer felett van a működő vállalkozások száma, és ebből mintegy 450 ezer hatékonyan működő kis- és közepes vállalkozás van.

Mint mondta, a Fidesz a megszorítások helyett 10 milliárd eurós növekedési csomagot javasol, amelyből 5 milliárd az adócsökkentést szolgálná, a másik öt milliárd pedig a kis- és közepes vállalkozásokat(kkv) segítené az uniós források átszervezésével, tekintettel arra, hogy jelenleg a magyar kkv-k 3,3 százalékos arányban részesülnek uniós pénzekből.

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc végleg bebizonyította, hogy nem megoldója, hanem súlyosbítója a válságnak. A miniszterelnök nem érti a válság természetét, következetesen szembemegy Európával, amikor adócsökkentési programok helyett megszorításokat vezet be, most is azt emberekre hárítja a rossz kormányzás felelősségét, "az emberek zsebében kotorászva" próbálja a válságot megoldani - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2008. november 6. 06:00
Kivándorlás Ausztráliába
előadás. Jelentkezés és információ a belébesi díjról: 1/302 22 66
www.StudyGO.hu
"szétrabolta, a zsidók kezére juttatta ezt az országot."
Ha ez tényleg igaz lenne,akkor Magyarország,tejjel-mézzel folyó kánaán lenne! Nézd csak meg Izrael! Nem kell vizum sem,repjegy most 85 000Ft!
saxo
2008. november 5. 19:28
'thurvj97'.

Ha ennyire biztos vagy abban, hogy a maszop beledöngöli Orbánt a betonba, nem érthető ez a hatalmas pánik, amiben leledzel...!

A stílus egyébként valóban szánalmas. Érezzük. A liberálbolsevik csürhenépnek ugyanis, csak az egyik vétke, hogy szétrabolta, a zsidók kezére juttatta ezt az országot. A másik vétke, ami legalább annyira súlyos, hogy primitív, önálló gondolkodásra képtelen emberkéket tett szellemi rabszolgává, agyhalott zombiként okoskodó reklámfigurákká.

Elképesztően jól látszik, jól lekövethető, ahogyan ezeket az agyhalott zombikat szétküldték az internetes fórumokra. Győzködni az "ingatagokat"...
Persze, röhej, ha ezekkel a pofákkal akarnak meggyőzni bármely értelmes embert...

Jó. Hát, ha ennyire tellik, ezekkel a figurákkal kell majd vitatkoznunk, kedves kommunista barátaim...!
thurvj97
2008. november 5. 12:02
Fidesz! Nem érzitek mennyire szánalmas ez a kocsmai stílus. A per Gyurcsány az ország legális miniszterelnöke. Aki, ha kell mégegyszer" beledöngöli "Orbánt a betonba.Persze ezt szimbólikusan értem, nem a szó igazi értelmében.Pojácák!Az állandó rágalmazás, gyanusítgatás sehová sem vezet.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását