2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az ellenzék is ismertetheti a javaslatait

Az MSZP szerint a gazdasági csúcs megteremti annak parlamentáris lehetőségét, hogy az ellenzéki pártok is bemutassák elképzeléseiket - mondta Nyakó István, a párt szóvivője szerdán az MTI-nek.
2008. november 5. szerda 18:34 - Hírextra
A kormány és az MSZP nyitott az együttműködésre, kész az ellenzéki pártok javaslatainak megfontolására, és ha valóban az ország és az emberek érdekét szolgálják, készek támogatni őket - közölte a szóvivő a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által kezdeményezett találkozóról, amely várhatóan jövő csütörtökön lesz.

Nyakó István szerint ezt az együttműködési hajlandóságot bizonyította a nemzeti csúcs, és ezt szolgálja a mostani gazdasági csúcs is.

A politikus azt mondta, a valódi, tartalmi együttműködéshez az kell, hogy az ellenzéki pártok is bemutassák javaslataikat, elképzeléseiket.

A szóvivő az MSZP nevében megismételte azt a kérést, hogy az ellenzéki pártok elnökei és frakcióvezetői személyesen vegyenek részt a tanácskozáson.

Nyakó István kitért arra, hogy az érdekképviseletek, a kamarák, a gazdasági szervezetek és a pénzügyi intézmények vezetői készek részt venni az eseményen és a párbeszédben.

A kormány mellett ott lesznek az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói és munkaadói oldalának képviselői, a Magyar Nemzeti Bank, az Állami Számvevőszék, a Magyar Bankszövetség vezetői - fűzte hozzá.

Jó volna, ha a pártok felismernék és felvállalnák a felelősségüket a nemzeti összefogás megteremtésében - vélekedett.
Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője kedden azt kérte a parlamenti pártok elnökeitől és frakcióvezetőitől, hogy személyesen vegyenek részt a Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett gazdasági csúcson.
Kérését azzal indokolta: a parlamenti pártok egyetértenek abban, hogy a kiadáscsökkentés mellé kell egy másik program is, ami a piaci szférára vonatkozik, a munkahelyek védelmével és a gazdaság élénkítésével. Hozzátette: egy ilyen megállapodás előkészítésének az a feltétele, hogy minden politikai párt a lehető legmagasabb szinten, a döntéshez szükséges mandátummal képviselje nézeteit.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn a parlamentben gazdasági csúcsértekezlet összehívását javasolta, hogy a parlament gazdasági bizottságának keretei között egyeztessék a gazdasági válság hatásainak csökkentéséről szóló programokat, és készítsék elő a szükséges döntéseket.
A kormányfő a múlt keddi ötpárti egyeztetésen kezdeményezte, hozzanak létre egy ezermilliárd forintos növekedési alapot annak érdekében, hogy csökkentsék a vállalkozások működési kockázatait, a recesszió hatásait, segítsék a növekedést és a munkahelyek megőrzését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását