2024. május 18. - Erik, Alexandra

Százezrek a temetőkben

Sok százezren keresték fel vasárnap is a temetőket országszerte, a megemlékezések csendesen teltek; a temetők rendjére civil ruhás és egyenruhás rendőrök, továbbá közterület-felügyelők és polgárőrök ügyeltek.
2008. november 2. vasárnap 18:40 - Hírextra
A fővárosban átlagos volt a forgalom, a fővárosi temetők többségének környékén vasárnap nem alakult ki torlódás, de erős volt a forgalom a nagyobb temetők - mint a rákoskeresztúri Új köztemető, az óbudai temető és a farkasréti temető - környékén. A BKV tájékoztatása szerint az Új köztemető és a megyeri temető környékén közlekedő BKV-járatok voltak a leginkább igénybevettek, a többin átlagos, vasárnapi kihasználtságot mértek, vagyis a temetőbe látogatók száma nem jelentős, a közlekedési vállalat járművei el tudják szállítani az utasokat.

Sok hozzátartozó kereste fel a szegedi temetőket a hétvégén, jelentősebb forgalmi dugó azonban nem alakult ki. A járőrök a temetők nyitva tartását követően is a helyszínen maradnak, hőkamerák és éjjellátó készülékek segítségével tartják szemmel a területet, hogy megelőzzék a koszorúlopásokat.

Nagy számban keltek és kelnek útra a hozzátartozók Borsodban és a megyeszékhelyen, hogy felkeressék a temetőket. Győr megye temetőinél, hasonlóan a többi megyékhez, óriási volt a forgalom; Győrött tízezrek keresték fel a nádorvárosi temetőt.

Nyugalmasan, rendkívüli események nélkül zajlottak a Mindenszentek és halottak napi események a Debreceni Köztemetőben is. Tromka István, a temetőt üzemeltető A.K.S.D. temetésüzemeltetési részlegének a vezetője elmondta, hogy november 1-jén valamivel kisebb volt a temető forgalma, mint a korábbi években, ezen a napon mintegy 50-70 ezer látogató kereste fel a debreceni sírkertet. Tromka István szerint az idén azért volt kisebb a forgalom, mert a megelőző napokban a jó időben sokkal többen keresték fel elhunyt szeretteiket, mint a korábbi években. Vasárnap, halottak napján mintegy 50 ezren látogattak a köztemetőbe.

A csendes megemlékezések mellett több lopás is történt: az egyik győri temető parkolójából például elloptak egy autót. Hódmezővásárhely határában pedig még szombaton ellopták a 47-es főút mellett a közlekedési balesetben elhunytak emlékére felállított emlékmű elől a koszorút, de az eset szemtanúja értesítette a rendőröket, akik Szeged határában megállították a gépkocsit, amelyből előkerült a koszorú. Az elkövető ellen lopás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
Szombaton a Mindenszentek ünnepéhez köthetően két halálos közlekedési baleset is történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: az egyik gyalogos - akit Tokaj és Szerencs között gázolt el egy autó - épp a temetőből jött, a másik gyalogos férfit a 3-as főúton, a novajidrányi elkerülő szakaszon pedig akkor ütött el egy személykocsi, amikor a temetőbe igyekezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását