2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jelentés a társadalmi felelősségvállalásról

Először tárta nyilvánosság elé a Vaillant Csoport magyarországi leányvállalata a társadalmi felelősségvállalásáról (CSR) szóló jelentését.
2008. október 27. hétfő 14:27 - Hírextra
A CSR, az angol corporate social responsibility rövidítése. A fogalomnak egyezményesen elfogadott magyar fordítása még nincs, használják vállalati, társadalmi kötelezettségvállalásként vagy a vállalat közhasznú magatartásaként. A CSR a magyarországinál fejlettebb vállalati kultúrákban a gazdaságfilozófia része, melyben a cég az üzleti célok mellett szociálisan is érzékeny, környezettudatos magatartást folytat.

Magyarországon a vállalatok többsége, a fenntartható fejlődés és az etikus magatartás iránti elkötelezettséget tartja CSR tevékenysége alapjának. Bizonyos becslések szerint évente 130-160 milliárd forintra tehető a magyarországi vállalatok CSR célokra költött támogatása. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a társadalom, melynek a vállalatok meghatározó szereplői nyitottabban, felelősségteljesebben, hitelesebben, még több értéket teremtve működjön.

Govrik Klára elmondta, hogy a Vaillant innovatív és hatékony energiafelhasználású fejlesztései folyamatosan szolgálják a hosszú távon is fenntartható fejlődést, a környezet terheinek fokozatos csökkentését. Környezetkímélő, energia hatékony, megújuló energiát felhasználó rendszereikkel már több, mint 10 százalékos piacrészesedést értek el.

A cég kiemelt figyelmet fordít munkavállalóira, amit jól mutat, hogy a cégnél dolgozók több mint a fele 10 évnél hosszabb időt töltött el a vállalat kötelékében. Gondoskodnak a dolgozók tudásának folyamatos továbbfejlesztéséről, és a karriermenedzsment eszközeivel a tehetséges és a vállalatnál többéves szakmai múlttal rendelkező munkatársak előrejutási lehetőségéről. Kedvező helyzetben vannak a szülés után visszatérő édesanyák is, hiszen biztos hely várja őket visszatérésükkor, akár részmunkaidőben is. Az új belépők átlagos kezdő fizetése mintegy négyszerese az érvényben lévő magyarországi minimálbérnek. A dolgozók tevékenységét személyre szabottan szóban és írásban évente értékelik. A 2007-es évben dolgozói közvélemény-kutatás keretében a munkavállalóknak lehetőségük volt, hogy konstruktív bírálatot és javaslatokat fogalmazzanak meg a menedzsment számára.

A Vaillant magyarországi leányvállalata egyébként öt és fél milliárdos árbevételével őrzi piacvezető pozícióját a fűtéstechnikai üzletágban. Évente mintegy 25 ezer készüléket értékesítenek és 200 millió forintnyi közvetlen, és közvetett adót fizetnek be.
Forrás: Gáti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását