2024. május 17. - Paszkál

Ivanovic a legjobban fizetett sportoló?

Ana Ivanovic teniszező lehet a legtöbbet kereső szerb sportoló, ha elfogadja egy kínai sportszer-gyártó cég 100 millió dollárt is felülmúló szponzori ajánlatát - jelentette a belgrádi sajtó.
2008. október 27. hétfő 07:42 - Hírextra
A WTA női világranglistájának jelenleg a 4. helyén álló 21 éves játékos ezzel az aktív sportoláson már túl lévő, hosszú ideig az NBA-ben játszó kosarast, Vlad Divacot is lekörözi.

A tenisz világában szépségével is tündöklő 21 éves lány éppen túl van egy hosszú, a Roland Garros júniusi megnyerése óta tartó hullámvölgyön - vasárnap Linzben ismét WTA-döntőt játszott, ezúttal Vera Zvonarjovával.

Ivanovic az idén már első is volt a WTA-ranglistán, így nem csoda, hogy válogathat a busásan jövedelmező szponzori ajánlatok között. Ezek eddig 90 millió dollárt hoztak neki. Egyebek mellett szerződése van az Adidasszal, az óragyártó Rolexszel, a három-négy legnagyobb szerbiai konszern egyikének tartott Verano Motorsszal. Ez év elején, néhány nappal az Australian Open kezdete előtt korábban használt Wilson ütőit Yonexre cserélte, amiért rögtön kapott egy négyéves, 70 millió dollár értékű szerződést, majd még 10 millió dollárt, amikor az év első felében a WTA-ranglista élére került.

A szemtelenül fiatal, 21 éves lány pár éves, a világélvonalban eltöltött pályafutása során versenyeken eddig 5,63 millió dollárt nyert, és szakértők még legalább további 15 millió dollárt jósolnak neki. Ez azt jelenti, hogy mintegy 210 millió dollár birtokában akaszthatja szögre majd egyszer a teniszütőt, ha elfogadja a szerb sajtóban meg nem nevezett kínai cég 100 millió dolláros ajánlatát.

A "fehér sport" többi szerbiai sztárja sem panaszkodhat. A nők világrangsorát vezető Jelena Jankovic - ő az idén már nem indul WTA-tornán, s így is listavezetőként kezdi a jövő évet - eddig csaknem 5 millió dollárt nyert versenyeken. A szponzorok természetesen őt is megtalálták - többek között ő a Hyundai koreai gépkocsigyártó vezető arca, s legutóbbi győzelme óta a márka csúcsmodelljének, egy ajándékba kapott csillogó-villogó terepjárónak a tulajdonosa.

Novak Djokovic, minden idők legjobb szerb férfi teniszezője a Wilson ütőgyártó cég, az Adidas és a Hipo-Alpe-Adrija bank "arca" többek között. Versenyeken eddig több mint 8 millió dollárt keresett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását