2024. május 24. - Eszter, Eliza

Göncz Kinga Grúziába megy

A grúz elnökkel is találkozik Göncz Kinga kedden egynapos tbiliszi útján. A külügyminiszter látogatásán megnyitja a magyar nagykövetséget is - tájékoztatta Szelestey Lajos külügyi szóvivő hétfőn az MTI-t.
2008. október 27. hétfő 17:52 - Hírextra
"Hazánk kész segítséget nyújtani a grúz stabilitás és a demokratikus folyamatok megerősítéséhez, hozzá kíván járulni az euroatlanti integrációs törekvések segítéséhez. A magyar remények szerint a külképviselet megnyitása révén a kétoldalú kapcsolatok fellendülnek" - olvasható a közleményben.
Az egynapos úton Göncz Kinga találkozik Miheil Szaakasvili grúz elnökkel, a külügyminiszter-helyettessel és a parlament elnökével is.

A magyar külügyminiszter adományt is visz magával: egy, az augusztusi harcokban károkat szenvedett iskolának 20 laptopot ajándékoz majd.

A külügyminiszter ezenkívül továbbítja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök meghívását a januári Nabucco-csúcsra.

Az új magyar külképviselet vezetője Sági Gábor lesz. A nagykövetséget a magyar és a bolgár kormány közösen üzemelteti majd.

A dél-kaukázusi térségben eddig nem volt képviselete Magyarországnak. Az eredeti tervek szerint Azerbajdzsánban, Bakuban működött volna nagykövetség, de a dél-oszét konfliktus miatt a kormány megváltoztatta korábbi tervét - mondta hétfőn a kormányszóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását