2024. május 8. - Mihály

Magyar karikaturista kiállítása Los Angelesben

Szőcs Édua magyar karikaturista munkáiból nyílt kiállítás Los Angelesben, az Egyesült Magyar Házban - tájékoztatta a hét végén az MTI-t a tárlatot megnyitó Bokor Balázs főkonzul.
2008. október 26. vasárnap 19:56 - Hírextra
Szűcs Édua önálló kiállítása a Los Angeles-i főkonzulátusnak a "Magyar kultúra a nyugati parton is" című rendezvénysorozata keretében látható. A tárlat megrendezését az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatta.

Az ötven karikatúrát és festményt bemutató kiállítás megnyitóját széles körű érdeklődés kísérte - számolt be az MTI-nek Bokor Balázs, aki szerint a karikaturista "humorral teli alkotásai méltán lesznek népszerűek a kaliforniai magyarság körében. Szőcs Édua rajzai főleg az egyszerű embert jelenítik meg, ám átható humoruk, öniróniájuk mindenkit lefegyverez".

Az egy hétig látható Los Angeles-i kiállítás után a karikaturista munkáit a tervek szerint San Franciscóban és Phoenixben is bemutatják.

Szőcs Édua pályáját elismerően méltatta az Amerikai Magyar Népszava Szabadság című lap. A művésznő bábtervezőnek készült, majd tanárnak tanult. Évekig rajzfilmesként dolgozott, végül az ország kevés női karikaturistájának egyik legkiválóbbika lett. A szegedi születésű művész Budapesten él, számos újságban, mesekönyvben, nyelvkönyvben jelennek meg rajzai. Eddig három albumot adott ki, kiállításai sikert arattak Pekingben, Új-Delhiben és Chilében is. Szerte a világban ismerik és elismerik, rajzai elgondolkodtatók és a magyar nyelv ismerete nélkül is könnyen megérthetők. Kedvenc témája a hatalom és a kisember viszonya.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását