2024. április 29. - Péter

Szerződéses katona a pénzszállító kirablói között

Szerződéses katonát is gyanúsítanak a debreceni pénzszállító elleni májusi fegyveres rablásnak, amelyben életveszélyesen megsérült egy vagyonőr, ezért a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyet kedden átadta a katonai ügyészségnek - közölte Uzonyi
2008. október 21. kedd 17:35 - Hírextra
A rendőr alezredes sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá, hogy május 19-én az esti órákban Debrecen egyik bevásárlóközpontjának hátsó bejáratánál rálőttek a pénzszállító vagyonőrére, aki életveszélyesen megsérült.

A rablást társának lélekjelenléte akadályozta meg, aki a pénzszállító autóval tolatva elsodorta a tolvajt. Utóbbi a fegyvert használó társával együtt elmenekült a helyszínről.

A nyomozók előbb augusztusban, majd október közepén is őrizetbe vettek egy-egy embert, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy előre kitervelten, nyereségvágyból követték el a bűncselekményt.

Uzonyi Attila tájékoztatása szerint kedden két újabb, az ügyben érintett férfit vettek őrizetbe, közülük az egyikről kiderült, hogy a Magyar Honvédség szerződéses katonája, ezért az ügy további nyomozását átadták a katonai ügyészségnek.

A 20 és 26 év közötti gyanúsítottak valamennyien egy Debrecen melletti kistelepülésen élnek, onnan ismerték egymást - fűzte hozzá az alezredes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását