2024. március 29. - Auguszta

Filmszerep pénzért

Filmszerep kapható készpénzért is, és még csak tehetséges színésznek sem kell lenni hozzá.
2008. október 18. szombat 08:40 - Hírextra
A 78. paragrafus című orosz filmben az énekesnő Szlava például úgy jutott szerephez, hogy élettársa, Anatolij Danyilicko bankár vállalta a társproducerséget. Mintegy 4 millió dollárral járult hozzá a film költségvetéséhez készpénzben, és producerként ezt veszti el, ha az alkotás megbukik.

A Komszomolszkaja Pravda című lap szerint Amerikában sincs ez másképpen: Szvetlana Metkina orosz színésznő úgy került Sharon Stone és Demi Moore mellé a Bobby című filmbe, hogy férje, aki igen gazdag és neves filmproducer, pénzt fektetett a filmbe, csak éppen egy kicsivel többet orosz "kollégájánál": állítólag 40 millió dollárt.

Oroszországban arra is akad példa, hogy egy üzletember nem csupán szerepelni akar egy filmben, hanem ő rendeli meg az egészet és a főszerepeket kedvenc színészeire osztja. Ilyen lesz a Mavka: ebben egy fiatalember beleszeret egy vak lányba, aki delfinek idomításával foglalkozik. A filmet - amelyet már forgatnak - egy üzletember ajándékozza magának születésnapjára, s persze ő is szerepel benne.

Konsztantyin Filimonov cseljabinszki vállalkozó ugyancsak filmmel ajándékozta meg magát 45. születésnapjára: a Bukott angyalok csókja című alkotás 6 millió dollárjába került, a szerepeket csupa orosz sztár, no és persze maga Filimonov alakítja.

Az orosz kérdésére Szergej Szolovjov (Assza, Három nővér) filmrendező elmondta: a filmet elrontja minden, ami hamis, nem természetes. "A művészi szükségszerűségnek megvan a maga logikája, s ha ezt megsértik, akkor nem mű készül, hanem pénzügyi tranzakció zajlik: még egy epizód is szétverheti az egészet, lerombolhatja a filmhez, mint alkotáshoz való viszonyt. Mindenkinek el kell döntenie, hogy mit akar: pénzt keresni, vagy műalkotást létrehozni" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását