2024. május 5. - Györgyi

Tiszta kezeket – videóval

Október idusa van, meseszép időnk van. Tulajdonképpen melegebb van, mint egy-két júliusi napon volt. Ennek örömére ma egy nagyon fontos dologra hívjuk fel mindenkinek a figyelmét, ez pedig nem más, mint a kézmosás.
2008. október 15. szerda 14:35 - paulson
A körülöttünk lévő világ teli van bacikkal, amelyek ránk leselkednek. Persze azért van immunrendszerünk, hogy megvédjen ezektől bennünket, de mi is tehetünk szívességet neki. Például azzal, hogy feleslegesen nem foglalkoztatjuk, és rendszeres kézmosással megspórolunk neki némi munkát.

Nem arról van szó, hogy lepaktáltunk egy szappangyárral, a témaválasztás oka sokkal kézenfekvőbb: ma van a kézmosás napjának világpremierje. Még augusztusban született döntés erről a dátumról. Az ügy fontosságát nem is kell hangsúlyozni, főleg a világ fejlődő országaiban. Éppen ezért a témáról még videót is kerestünk.

A választott dal nem magáról a folyamatról szól, hanem a végeredményéről, a címe ugyanis „Hands clean” (körülbelül annyit tesz: tiszta kezek). Az előadó Alanis Morissette, ezen a ponton nem is csoda, hogy némi iróniával hozzátennénk, a szám a kézmosást átvitt értelemben taglalja. Ezt azonban - ellentétben a világnap témájával – kifejezetten ellenezzük.

Visszatérve az anyai ágon magyar származású énekesnőre! A kicsit lágyabb rockzene képviselője, mondanivalóját tekintve mindenképpen érdemes füllel nyomon követni pályafutását. Idén nyáron még azt is megtudhattuk, hogy élőben sem utolsó: hangulatos koncerttel örvendeztette meg a Sziget látogatóit. Most pedig jöjjön a hanghullámok útján történő kézmosás!



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását