2024. május 18. - Erik, Alexandra

Emberiség-szinten kell gondolkodnunk

Csak emberiség-szinten gondolkodva biztosítható a jövő - hangoztatta Bojár Gábor, a Graphisoft elnök-vezérigazgatója a tihanyi Internet Hungary konferencia keddi megnyitóján.
2008. október 14. kedd 12:57 - Hírextra
"Ennél kisebb csoportban nem fogunk tudni túlélni" - mondta, azt hangsúlyozva: a technikai forradalmakat mindig a verseny szülte, de csak a társadalom tudta kontrollálni eredményeinek sorsát.

Példaként azt említette: néhány évtizede még az atomháború rémétől féltek az emberek, mára ez elmúlt; most az a kérdés, hasonló sorsra jut-e a globalizáció.

Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, informatikáért felelős kormánybiztos az eseményen arról beszélt, a 21. században radikálisan átalakultak, átalakul az elektronikus közszolgáltatások jellege és az állami szolgáltatások intézményrendszere.

Szavai szerint "kikényszerítik" az állampolgárok - mint felhasználók - hogy "róluk legyen szó"; egyben a szakma képviselőinek partnerségét kérte ahhoz, hogy legyen Magyarországon érdemi társadalmi modernizációs platform.

Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke egyebek mellett arról szólt: a jövő egyik kérdése, mi legyen a digitális átállással felszabaduló frekvenciák sorsa: szélessávú szolgáltatásra vagy műsorszolgáltatásra hasznosítsák azokat.

"A jelenlegi piaci helyzetben akár versenyélénkítésre is tudnánk használni ezeket" - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását