2024. április 29. - Péter

Mártírok emlékparkja

Civil kezdeményezés eredményeként elkészült a mártírok emlékparkja a Pest megyei Felsőpakonyon - közölte a település alpolgármestere hétfőn az MTI-vel.
2008. október 13. hétfő 14:45 - Hírextra
Kempf Károly elmondta, hogy az új létesítményt a vasútállomás közelében egy eddig elhanyagolt, gazzal benőtt önkormányzati területen alakították ki a Felsőpakony Jövőjéért Egyesület aktivistáinak kezdeményezésére.

Pályázati pénzekből, önkéntes munkákból összesen öt és félmillió forint értékben jött létre az új tér, amelynek közepén három és fél méter magas harangláb áll, rajta egy kétszáz kilós haranggal. Először 18-án, az avatási ünnepségen kondul meg, majd ezentúl minden nagyobb, községi ünnepségen ezzel a harangszóval emelik az esemény rangját - tette hozzá.

A 3.300 lélekszámú Felsőpakony egy olyan több száz éves település, amely a környék tanyavidékének központjául szolgált, sokáig Ócsához, majd Gyálhoz tartozott, és 1990-től önálló községgé vált. A lakosok száma folyamatosan növekszik, mert egy olyan, Budapesthez közeli, hangulatos zsákfaluról van szó, ahová szívesen költöznek az emberek. Az emlékparkkal az épített környezet képe tovább javul - mondta Kempf Károly.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását