2024. május 6. - Ivett, Frida

Kóka: takarékos költségvetés kell

A világgazdasági válság magyarországi hatásairól tárgyalt vasárnap délután az SZDSZ frakcióvezetője Veres János pénzügyminiszterrel. A tárgyalásról, amelyen mindkét politikus szakértők társaságában vett részt, Kóka János közleményben tájékoztatta az MTI-t
2008. október 13. hétfő 06:34 - Hírextra
Mint írta: a tárgyaláson azt az álláspontot képviselte, hogy a Parlament kezdje meg a költségvetési plafontörvény tárgyalását, és két héten belül szavazzon róla. Az ország és a gazdaság számára egyaránt káros lenne, ha a kormány a krízisre hivatkozva teljesen feladná az adócsökkentést - tette hozzá, hangsúlyozva: "felelős javaslatok" kellenek, ezért az SZDSZ kész újraszámolni adócsomagját, de nem adja fel az adócsökkentést.

"Most 10 millió magyar állampolgár tulajdonáért, vagyonáért, munkalehetőségéért vagyunk felelősek. Ezért kell takarékos költségvetés, ezért kell növelni a tartalékokat. De a stabilitás igénye nem helyettesíti, hanem megelőzi a növekedés szükségességét.

Mindent meg kell tennünk azért, hogy a vihar elmúltával az adórendszer egyszerűsítése, az adók és a járulékok csökkentése révén segítsük a gazdaságot abban, hogy növekedési pályán tudjon maradni" - fogalmazta meg a közlemény a szabad demokraták által az egyeztetésen képviselt álláspontot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását