2024. május 6. - Ivett, Frida

Az SZDSZ nem akar már adót csökkenteni

Az SZDSZ elfogadta a közpénzügyi törvény, a költségvetési plafontörvény, a költségvetési tanács, illetve a reáladósság-tartás és a deficitkritériumok ügyeinek egy csomagba gyúrását - jelentette be Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője a miniszterelnök álta
2008. október 10. péntek 21:55 - Hírextra
A liberális politikus az adótörvényekről szólva leszögezte: semmi olyan adójavaslattal nem állnak elő, amely a "tervezett makropálya ismeretében a költségvetési egyensúlyt veszélyeztetné, mert ma ez a legfontosabb".

A frakcióvezető szerint azonban nem lehet feladni az adóegyszerűsítésre vonatkozó terveket, és a makropálya ismerete mellett meg kell vizsgálni, hogy a versenyképességre vonatkozó intézkedésekből mit lehetne megtartani.

Kóka János leszögezte: minél hamarabb szükség lenne a makropálya és a hiánycél újraszámolására, hogy "felelős adópolitikát tudjanak tervezni".

A liberális politikus az javasolta,hogy a liberálisok által már megfogalmazott adóreform alapot nevezzék át stabilitási és adóreform alapnak. Jöjjön létre egy virtuális, vagy valós számla, amelyen a bevételtöbbleteket, kiadási megtakarításokat lehet gyűjteni, és amely ezzel lehetőséget teremtene a további adó- és deficitcsökkentésre - közölte a frakcióvezető.

Szerinte így kontroll alatt lehetne tartani a kormány költekezési lehetőségeit, és csak erre a két célra folyhatna pénz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását