2024. április 28. - Valéria

Energiabomba az A38-on

A funk, a metál, a hiphop és a dzsessz elemeiből építkező, rendkívül energikus és virtuóz Living Colour szerdán az A38 Hajón koncertezik. Az amerikai zenekar és gitárosa, az idén 50 éves Vernon Reid már korábban is fellépett ezen a színpadon.
2008. október 12. vasárnap 09:42 - Hírextra
A zenekar több mint húsz éve játszik együtt, a sokoldalú gitárvirtuóz, Vernon Reid 1983-ban hozta létre első ilyen nevű bandáját. Számos tagcsere után 1986-ra alakult ki a klasszikus felállás, ekkor még Muzz Skillings basszusgitározott.

A zenekar sikerében fontos szerepet játszott törzshelyük, a New York-i CBGB klub. Komoly támogatójuk volt Mick Jagger, aki lemezszerződést járt ki nekik, Vernon Reidet és Will Calhoun dobost meghívta Primitive Cool című szólólemezének felvételeihez. A Living Colour előzenekar volt a Rolling Stones 1989-es amerikai stadionturnéján.

Az együttes 1989-ben és 1990-ben két Grammy-díjat nyert, két további díjra pedig jelölték, 1989-ben az év felfedezettjeként az MTV Video Music Awards győztese volt - olvasható a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott sajtóanyagában.

Időközben Skillings helyére Doug Wimbish érkezett, majd 1995-ben, a negyedik nagylemez felvételei közben váratlanul bejelentették feloszlásukat. Zenészeik rendkívül sikeres szólóprojektekkel folytatták ezután.

A Living Colour tagjai 2000-ben elhatározták, hogy együtt folytatják a zenélést, miközben szólóban is dolgoztak tovább. Másfél évtized után tavaly új lemezük jelent meg. A szerdai koncerten Vernon Reid gitározik és vokálozik, Corey Glover énekel, Doug Wimbish basszusgitáron játszik, Will Calhoun dobol.

A londoni születésű Reid a zenekar legismertebb zenésze, a Rolling Stone magazin minden idők legjobb száz gitárosát összegző listáján a 66. helyre került. Két szólólemeze jelent meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását